Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Βασιλικές υποχρεώσεις

Βασιλικές υποχρεώσεις

0

Την ιδέα του παρόντος μου την έδωσε εξαιρετική φίλη διαμένουσα από ετών στην Βρετανική πρωτεύουσα. Με διαβεβαίωσε πως οι Άγγλοι αγαπούν πολύ την Βασίλισσά τους  και την θεωρούν επιτυχημένη στην αποστολή της. Αυτά συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια.

Τώρα ας δούμε πρώτα απ όλα τι κάνει κάθε μέρα η επιτυχημένη Βασίλισσα. Το πρωί πίνει το γάλα της σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και τρώει τα κουλουράκια της από συγκεκριμένο κατάστημα αρτοποιημάτων. Ύστερα τρώει ένα αυγό βραστό ελαφρώς μελάτο που συνοδεύει με τυρί Ελβετίας του Καντωνίου της Λωζάνης.  Το μπέϊκον είναι πάντα παραγωγής Σαβοΐας και το ψωμί φτιαγμένο με αλεύρι Ουκρανίας. Απαραιτήτως. Δεν θα προχωρήσουμε στην ποιότητα του μεσημεριανού φαγητού γιατί πρέπει να περιγράψουμε το βαρύ ημερήσιο πρόγραμμα της Μεγαλειοτάτης.

Τις Κυριακές έχει συνήθως γάμο και τα Σάββατα βαπτίσεις. Η αστυνομία αποκλείει το τετράγωνο της Εκκλησίας για την προσέλευση των εστεμμένων. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται στο ελάχιστο η οποιαδήποτε απόπειρα δολιοφθοράς που θα έχει σαν συνέπεια να μείνουν τα γεύματα της Βασιλίσσης χωρίς καταναλωτή. Ωιμέ και τρις αλί! Ευτυχώς τα ψυγεία είναι τίγκα και δεν θα αρχίσει άμεσα η σήψη. Προτιμότερη πάντα είναι η Βασιλική πέψη.

Τα μαρτυρικά στις βαπτίσεις και τα νυφικά στους ατελείωτους γάμους πρέπει να είναι από το κατάστημα Harrods, αλλιώς η Ελισάβετ θυμώνει και αλλάζει προτίμηση στα λαχανάκια Βελγίου. Τυχαίνει πολλές φορές ο Αγγλικός στρατός να επέμβει δυναμικά με εκατόμβες νεκρών ανά τον κόσμο αλλά η σύζυγος του Φιλίππου δεν ασχολείται ούτε σχολιάζει τους ακρωτηριασμούς νέων παιδιών. Δεν αρέσκεται διόλου στην θέα του αίματος ρέζους θετικό. Άλλωστε δεν είναι γιατρός για να παράσχει άμεσα τις βοήθειές της. Προτιμάει, για να είμαστε ειλικρινείς και να μην λέμε ψέματα τους ιππικούς αγώνες του Ascot. Χίλιες φορές τα άλογα παρά εκείνα τα αρρωστιάρικα παιδάκια της Αφρικής. Απεχθάνεται την φρίκη και την Αφρική.

Πολλές φορές ανά τον κόσμο γίνονται κοινωνικές διαδηλώσεις, απεργίες, βομβαρδισμοί, βίαια επεισόδια, πορείες, διαμαρτυρίες, όμως η Βασίλισσα της Αγγλίας έχει υποχρέωση να παραμείνει σιωπηλή σύμφωνα με το ποίημα του Σολωμού-άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει. Κατά το Αγγλικό εθιμικό δίκαιο η Βασίλισσα δεν έχει δικαίωμα έκφρασης γνώμης, δεν θα καταντήσει σαν τον Μπαλζάκ και τον Ντοστογιέφσκι που τα χάλια τους τα είδαμε, πέθαναν στην ψάθα. Μακριά από τέτοιες καταστάσεις. Ρόφημα, σιωπή και πολυτελές WC. Ideal Standard.  Πορσελάνη με ηλεκτρονική λειτουργία ταχείας αναρρόφησης.

Οι Βασιλείς γενικώς είναι νουνεχείς άνθρωποι, ομοίως  και οι θρησκευτικοί ηγέτες, δεν παρασύρονται εύκολα όπως ο Τσέ Γκεβάρα και ο Αθανάσιος Διάκος, γι αυτό άλλωστε είναι και απείρως μακροβιότεροι. Είδατε εσείς ποτέ τον Πάπα να κατακρίνει κάποιον πόλεμο; Χριστός κι Απόστολος! Και το ωραίο ποιο είναι, παρά την ανύπαρκτη παρουσία τους στα πολιτικά, πολεμικά και κοινωνικά δρώμενα είναι ιδιαίτερα αγαπητοί από τον λαό. Εδώ βεβαιώνεται η σοφία του πάντοτε αλάνθαστου, υπερήφανου, αδάμαστου και στα τσιγκέλια ευρισκόμενου  λαού. ‘’Μην κάνεις τίποτα από όσα πρέπει να κάνεις αν θέλεις να είσαι ένα σπουδαίο πρόσωπο’’-  Stendhal. Ολοφάνερο πως οι εστεμμένοι έχουν διαβάσει κατά κόρον τα βιβλία του περίφημου αυτού Γάλλου συγγραφέα. Αντίθετα, ο Λέων Τρότσκι, ο Μάρκος Μπότσαρης και ο Πατρίς Λουμούμπα είχαν παραβλέψει την σοφία του Stendhal και αυτό τους επέβαλε πολύ σύντομα να βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα. Τελικά μόνον οι Βασιλιάδες και οι Δεσποτάδες έχουν μυαλό. Κυβισμένο, τετράγωνο.

Φοίβος Ιωσήφ

 • Αποτεφρωτήριο σκέψης

  Αργήσαμε, αργήσαμε πολύ, έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχει δημιουργηθεί η Ριτσώνα. Πας εκεί, λί…
 • Σαν ζώα

  Δεν υπερβάλω, ακριβώς σαν ζώα. Σαν να βλέπεις αγέλες από ζέβρες ή ρινόκερους να κινούνται …
 •  Θέματα χώρου

  Ο χώρος που διαβιούμε δείχνει τις προσωπικές ανάγκες μας και την προσωπικότητά μας. Έφθασε…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
 • Αποτεφρωτήριο σκέψης

  Αργήσαμε, αργήσαμε πολύ, έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχει δημιουργηθεί η Ριτσώνα. Πας εκεί, λί…
 • Σαν ζώα

  Δεν υπερβάλω, ακριβώς σαν ζώα. Σαν να βλέπεις αγέλες από ζέβρες ή ρινόκερους να κινούνται …
 •  Θέματα χώρου

  Ο χώρος που διαβιούμε δείχνει τις προσωπικές ανάγκες μας και την προσωπικότητά μας. Έφθασε…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ζουν ανάμεσα μας» και το 2022….στην Ξάνθη

Αποστρέφομαι τους ανθρώπους που ξημερώνουν την μέρα και ζουν μόνο για να κατηγορήσουν και …