Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τρεις ενδιαφέρονται για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης

Τρεις ενδιαφέρονται για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης

0

Στις 30 Δεκεμβρίου λήγει ο διαγωνισμός

 Τρεις φέρονται να είναι οι μνηστήρες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, αλλά και τη Λήμνο, που είναι η καινούργια γραμμή, και αναμένεται να ισχύει για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες. Ο διαγωνισμός που βρίσκεται στον αέρα εδώ και λίγες ημέρες, έχει καταληκτική ημερομηνία την 30η Δεκεμβρίου, όταν και αναμένεται να αποσφραγιστούν οι προσφορές όσων συμμετέχουν, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης, που φέτος το καλοκαίρι δέχτηκε γερό πλήγμα όταν έμεινε επί μέρες χωρίς καράβι, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του τουρισμού να καταγράψουν σημαντικές ζημιές, γεγονός που τους κάνει περισσότερο επιφυλακτικούς για το τι μέλλει γενέσθαι.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού το νησί εξυπηρετείται από το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής, με ένα δρομολόγιο την ημέρα.

Το Αδαμάντιο Κοραής ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία Zante Ferries, η οποία εκτελεί κατά κύριο λόγο δρομολόγια προς τις Κυκλάδες. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη. Οι έτεροι ενδιαφερόμενοι είναι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η SAOS Ferries του Φώτη Μανούση με το πλοίο της “ΣΤΑΥΡΟΣ”, το πρώην ΣΑΟΣ ΙΙ, το οποίο ουκ ολίγα προβλήματα είχε στο παρελθόν, και η SeaJet του Μάριου Ηλιόπουλου.

Τι προβλέπει ο διαγωνισμός

Δύο γραμμές προβλέπει  ο διαγωνισμός του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Πιο συγκεκριμένα:

Στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη με επιστροφή, η επιδότηση ισχύει για 9 μήνες και περιλαμβάνει 7 δρομολόγια την εβδομάδα. Δηλαδή κάθε ημέρα, ενώ μέχρι τώρα επιδοτούμενα ήταν μόνο τα 4 δρομολόγια ανά βδομάδα. Την καλοκαρινή περίοδο που υπολογίζεται από 08/06/2020 έως 06/09/2020

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…