Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Tο Παρθένο Δάσος Φρακτού σ’ ένα εκπληκτικό βίντεο της ROUTE

Tο Παρθένο Δάσος Φρακτού σ’ ένα εκπληκτικό βίντεο της ROUTE

0

Με την υπογραφή του Γιώργου Κράλλη και του Ηλία Γερμαντζίδη

 

Ένα νέο ατμοσφαιρικό βίντεο γεμάτο φύση και φθινόπωρο κυκλοφόρησε από τη ROUTE με την υπογραφή του Γιώργου Κράλλη και του Ηλία Γερμαντζίδη.

Όπως αναφέρουν συνοδευτικά: “Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη φύση, τα ταξίδια και την εξερεύνηση. Θέλοντας να μοιραστούμε τις εμπειρίες από τις δράσεις που πραγματοποιούμε, δημιουργούμε βίντεο από τις εξορμήσεις μας.

Το προηγούμενο Σ/Κ επισκεφθήκαμε το Παρθένο Δάσος Φρακτού, περπατήσαμε στα μονοπάτια της περιοχής και μείναμε έκπληκτοι από την ομορφιά του τόπου. Τα πανύψηλα μαυρόπευκα, οι οξιές, οι ερυθρελάτες, οι επιβλητικοί βραχώδεις σχηματισμοί και τα χρώματα της φύσης συνθέτουν μία ονειρική εικόνα. Το φθινόπωρο δικαίως αναφέρεται ως η εποχή της Ροδόπης!

Το Δάσος Φρακτού είναι το μοναδικό Παρθένο Δάσος της Ελλάδας και αποτελεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης! Είναι ένα από τα σημαντικότερα δασικά οικοσυστήματα της Ευρώπης, καθώς διαθέτει πλούσια και σπάνια βιοποικιλότητα. Σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο βρίσκουν καταφύγιο αρκούδες, λύκοι, ζαρκάδια και άλλα άγρια ζώα.

Ξεκινήσαμε με αφετηρία την Ξάνθη και προορισμό το Δασικό Χωριό Φρακτού. Η απόσταση είναι 100 χιλιόμετρα, αλλά το ταξίδι διαρκεί περίπου 3 ώρες, λόγω των συνεχόμενων στροφών και του χωματόδρομου στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής (18km).

Η διαδρομή: Ξάνθη – Δράμα- Παρανέστι- Φράγμα Νέστου (Θησαυρού)- Θερμιά – Δασικό Χωριό Φρακτού.

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…