Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Το α’ εξάμηνο του 2020 εκδικάζεται η υπόθεση του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος στην ΕΛΒΙΖ

Το α’ εξάμηνο του 2020 εκδικάζεται η υπόθεση του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος στην ΕΛΒΙΖ

0
Elviz-empros

Για το Μάρτιο ορίστηκε η αστική υπόθεση, τον Μάιο η ποινική

Ανοιχτή επιστολή από την οικογένεια με «φωνή για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και την πρόληψη για τα εργατικά ατυχήματα

Το τραγικό εργατικό ατύχημα του Νοεμβρίου του 2017 που σημειώθηκε στην ΕΛΒΙΖ και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του εργαζόμενου Φώτιου Γριβάκη θυμίζει η οικογένεια του θανόντος, με αφορμή τον ορισμό της εκδίκασης της υπόθεσης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης στις 12/5/2020 και της αστικής υπόθεσης στις 18/3/2020 από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης.

Όπως αναφέρει,  το εργατικό ατύχημα συνέβη την Πέμπτη 2/11/2017 και περί ώρα 14:50, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ΕΛ.ΒΙ.Ζ. Α.Ε. στην Ξάνθη, το οποίο είχε δυστυχώς ως αποτέλεσμα τον θάνατο του εργαζομένου Φώτιου Γριβάκη του Μαυρουδή, ο οποίος ήταν 53 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Εκείνη την ημέρα και ενώ ο άτυχος εργαζόμενος με την ειδικότητα του θερμαστή εκτελούσε εργασίες στο λεβητοστάσιο της ως άνω επιχείρησης, προκλήθηκε έκρηξη με συνέπεια να εκτιναχθεί ο θανών φλεγόμενος και να καταλήξει στο δάπεδο. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ υπό αφόρητους πόνους διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, εισήχθη στην Εντατική Κλινική, όπου με εκτεταμένα ολοσωματικά εγκαύματα σε ποσοστό 90%, εξέπνευσε την επόμενη ημέρα 3/11/2017».

Η οικογένεια γνωστοποίησε τις εξελίξεις προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη και να συμβάλει στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας

Κατηγορήθηκε για απάτη Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, στην Κομοτηνή, απ…