Αρχική Χωρίς κατηγορία Την ημέρα της ορκωμοσίας ούτε ο καιρός μπορεί να τη χαλάσει!

Την ημέρα της ορκωμοσίας ούτε ο καιρός μπορεί να τη χαλάσει!

0

160 νέοι μηχανικοί από την Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης

 Παρά την κακοκαιρία το αμφιθέατρο «Καραθεοδωρή» πλημμύρισε χαρά, χαμόγελα και αγκαλιές

Άλλοι 160 απόφοιτοι μηχανικοί, που έζησαν τα φοιτητικά τους χρόνια στην Ξάνθη και σπούδασαν

στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αποχαιρέτισαν την πόλη και το ακαδημαϊκό ίδρυμα στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Η βροχή, που κατά περιόδους ήταν καταρρακτώδεις, δεν κατάφερε να επηρεάσει ούτε λίγο τη διάθεση και τη χαρά των αποφοίτων φίλων και συγγενών που παραβρέθηκαν και γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο «Καραθεοδωρή» στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων.

Συνολικά, ορκίστηκαν 28 μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης, 21 μηχανικοί Περιβάλλοντος, 35 αρχιτέκτονες, 50 ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και 26 πολιτικοί μηχανικοί. Μαζί τους ορκίστηκαν και μεταπτυχιακοί φοιτητές που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το μεταπτυχιακό τους στην Πολυτεχνική.

Ευχές από καθηγητές και τοπικές αρχές

Τους φοιτητές τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπρύτανης Φώτης Μάρης, ο κοσμήτορας Χρήστος Καραγιάννης, ενώ καταχειροκροτήθηκε όταν απηύθυνε χαιρετισμό στους αποφοίτους ο πρόεδρος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Αναξαγόρας Ελένας, ο οποίος σημείωσε: «τα σύνορα σας δεν είναι γύρω από εκεί που μένετε αλλά τελειώνουν εκεί που βάζετε τα όρια σας. Ο κόσμος χρειάζεται το πάθος και την ενέργεια σας».

Όπως κάθε φορά, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών έδωσαν το παρών στην τελετή με τον πρωτοτοσύγκελο της Μητρόπολης αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Γκουτζίνη να μεταφέρει τις ευχές του Μητροπολίτη, σημειώνοντας «η σημερινή μέρα δεν είναι το τέλος αλλά για νέα αρχή που θα καθοριστεί από το πάθος σας για ζωή».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ζερενίδης απευθυνόμενος στους συναδέλφους του πια, μίλησε για τη σημαντική συμβολή του επαγγέλματος στην κοινωνία και την οικονομία και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους φοιτητές.

Πρώτος των πρώτων ο Παναγιώτης Δρούγας με 9,27!

Ο πρώτος των πρώτων Παναγιώτης Δρούγας, απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με βαθμό πτυχίου 9,27, που αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλείς ανάμεσα στους συμφοιτητές του, έλαβε τον έπαινο και το χρηματικό βραβείο των απογόνων της οικογένειας Παπαπαρασκευά και στη συνέχεια στο σύντομο λόγο του σημείωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους αποφοίτους. Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές κυρίως του τμήματός μου, την οικογένεια και τους φίλους αυτούς που ήρθαν και όσους ορκίζονται. Καλή σταδιοδρομία σε όλους!».

Οι αφανείς «στρατιώτες», οι γραμματείς των τμημάτων!

Ακολούθησε ο όρκος που απήγγειλε ο ίδιος και επαναλάμβαναν οι απόφοιτοι και στη συνέχεια έλαβε χώρα ο πολιτικός όρκος, που ανάγνωσε ο Μιχαήλ Αναστασιάδης από τη Θεσσαλονίκη, απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με βαθμό πτυχίου 8,12.

Οι απόφοιτοι ανά τμήμα κλήθηκαν να υπογράψουν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας και η συνέχεια δόθηκε στα καφέ, τα μπαρ και τις ταβέρνες της πόλης, όπου διασκέδασαν με συγγενείς και φίλους.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχυση από το νομοσχέδιο «λάστιχο» στην εκτός σχεδίου δόμηση

Νέα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ στο νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση – Δ…