Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα με κολοκυθάκια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Τάρτα με κολοκυθάκια και καραμελωμένα κρεμμύδια

0

Για τη ζύμη

-200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

-110 γραμμ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρά κυβάκια

-60 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό

-50 γραμμ. νερό παγωμένο

-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Για τη γέμιση

-2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

-1 κοφτή κουταλιά της σούπας βούτυρο

-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

-2 μικρές ντομάτες κομμένες σε φέτες (ή 1 μεγάλη)

-5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση

-1 μεγάλο κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες

-80 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη

-λίγο ελαιόλαδο

-¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

-αλάτι, πιπέρι

Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με αλάτι. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το τεμαχισμένο βούτυρο και δουλεύουμε το μίγμα με τα δάχτυλά μας, μέχρι να θυμίζει ψίχουλα ψωμιού. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το νερό και το χυμό λεμονιού. Αδειάζουμε σιγά-σιγά το μίγμα των υγρών στο μίγμα του αλευριού, ζυμώνοντας παράλληλα με το χέρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια μας. Την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και τη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαγειρευτούν για 20-25′, ανακατεύοντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200ο με αντιστάσεις. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Την ανοίγουμε σε δίσκο με διάμετρο 30-32 εκ.

Σκορπίζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια αφήνοντας περιμετρικά ένα περιθώριο 3 εκ. Από πάνω τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και κατόπιν τις ντομάτες και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο. Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση και αλείφουμε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Ψήνουμε την τάρτα για 30′. Τη βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη  φέτα και ρίγανη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ ακόμα.  Σερβίρουμε μετά από 30΄ λεπτά, όταν κρυώσει λιγάκι.

Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει για 30′ πριν την απολαύσουμε.

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοσχαρίσια σνίτσελ γεμιστά, πανέ με corn flakes

-8 σνίτσελ μοσχαρίσια μέτριου μεγέθους -150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα -8 φέτες τυρί του …