Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα «μούσκεψαν» για το νέο κολυμβητήριο στο γήπεδο της Ασπίδας

Τα «μούσκεψαν» για το νέο κολυμβητήριο στο γήπεδο της Ασπίδας

0

«Ανοιχτή δεξαμενή» το χαρακτήρισε ο Δημαρχόπουλος. Καβγάς με τον δήμαρχο – Ποιες ατάκες ξεχώρισαν

 

Τεχνικό πρόγραμμα  12 εκ. ευρώ με 93 έργα – 34 νέα έργα

 

Ο «δαίμων» της ασυνεννοησίας, της μικροπολιτικής, της απαξίας και της πρόκλησης της κοινής νοημοσύνης χτύπησε και πάλι το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης σε μια συνεδρίαση για γερά νεύρα που ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι της Τρίτης και ασχολήθηκε επί 2 ώρες με ένα θέμα εντελώς διαδικαστικό προκαλώντας εκνευρισμό ακόμη και στους ίδιους τους συμβούλους! Μια συνεδρίαση με 2 ανακοινώσεις, 2 ερωτήσεις και 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη εκ των οποίων το τελευταίο αφορούσε το τεχνικό πρόγραμμα Ξάνθης. Με ομόφωνη απόφαση έγινε δεκτή η πρόταση του δημάρχου να προκριθεί το θέμα του τεχνικού προγράμματος με το συναφές του (24Ο) λόγω της σπουδαιότητας καθόσον δεν μπορούσε να αναβληθεί για σήμερα το πρωί όπως ζήτησε ο κ. Παπαχρόνης λόγω απουσίας του δημάρχου

 Χαμός με το προπονητήριο της Ασπίδας – «Ανοιχτή δεξαμενή» το χαρακτήρισε ο Δημαρχόπουλος

Το επίμαχο θέμα με εισηγητή τον κ. Ζερενίδη αφορούσε τροποποίηση προηγούμενης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου  σ’ ότι αφορά την κατανομή ενός ποσού 919.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Όπως έγινε γνωστό το ποσό αυτό ήταν από τα υπόλοιπα του προγράμματος που κατανεμήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση στους δήμους χωρίς να βγει συγκεκριμένη πρόσκληση. Έτσι τον Αύγουστο η απερχόμενη δημοτική αρχή με απόφαση Δ.Σ. αποφάσισε να κατευθυνθούν σε έργα συντήρησης και αποκατάστασης και ενεργειακής αναβάθμισης 8 αθλητικών κέντρων. Η νυν δημοτική αρχή με απόφαση της εκτελεστικής αποφάσισε την αλλαγή του τίτλου του έργου και την ενίσχυση του κωδικού προκειμένου να χρηματοδοτήσει το νέο προπονητικό κολυμβητήριο στο γήπεδο της Ασπίδας που ήταν προεκλογική της δέσμευση. Αυτό ήταν το «κόκκινο πανί» που πυροδότησε την ένταση που κορυφώθηκε με χλευασμούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς καθόσον ο κ. Δημαρχόπουλος χαρακτήρισε το έργο «ανοιχτή δεξαμενή» σε μια προσπάθεια να το υποβαθμίσει. Και παρά το γεγονός ότι ουδείς επικεφαλής παράταξης ή δημοτικός σύμβουλος τάχθηκε ανοιχτά κατά αυτής της επιλογής να γίνει δηλαδή ένα προπονητικό κολυμβητήριο μικρότερων διαστάσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα – όπως δεσμεύτηκε η δημοτική αρχή – παράλληλα με το μεγάλο κολυμβητήριο που όπως ειπώθηκε έχει ακόμη 2 χρόνια τουλάχιστον για να ολοκληρωθεί και παρότι δεσμεύτηκε επανειλημμένως ο δήμαρχος ότι αυτό το έργο δεν θα γίνει εις βάρος των έργων στους υπόλοιπους αθλητικούς χώρους που γι αυτούς έχουν δεσμευτεί πόροι στο τεχνικό πρόγραμμα 1.300.000 ευρώ,  ο κύκλος των ερωτήσεων, των τοποθετήσεων και της έντασης δεν έλεγε να κλείσει.

Ατάκες που “έγραψαν”

Δημαρχόπουλος: Τελικά δεν συζητάμε ν’ αλλάξουμε μόνο τον τίτλο είναι να καταργήσουμε τους άλλους αθλητικούς χώρους και να κάνουμε μια ανοιχτή δεξαμενή»

Παπαχρόνης: «Είναι τραγικό να κουβεντιάζουμε για 2 κολυμβητήρια είναι λαϊκίστικο. Ενώ τόσα χρόνια δεν μπορούμε  να έχουμε ένα».

Βογιατζής: «Εμείς θεωρούμε ότι τους αθλητικούς χώρους  δεν πρέπει να τους επιβαρύνονται οι δημότες πρέπει να διεκδικήσει ο δήμος από την πολιτεία».

Μελισσόπουλος: «Το κολυμβητήριο επί δική σας θητείας έκλεισε, τώρα κλωθογυρίζουμε τα χρήματα θυσιάζοντας όλον τον εξοπλισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων»

Χατζηθεοδώρου: «Κολυμβητήριο 1 Κολυμβητήριο 2 μούσκεμα τα κάνατε και οι πριν και οι τώρα»

Φανουράκης: «Το παλιό κολυμβητήριο θα τελειώσει το α΄εξάμηνο του 2021. Περιμένουμε μελέτη για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και μετά θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.  Το νέο προπονητήριο είναι μια πρόταση που έχει δουλευτεί και έχει μελετηθεί. Άμεσα θα λύσει το πρόβλημα όλων των Ξανθιωτών και των ανθρώπων που έχουν προβλήματα και χρειάζονται  φυσιοθεραπείες»

Παπαχρόνης: «τα κάναμε μούσκεμα 1 ώρα και 20 λεπτά. Πλημμυρίσαμε από το πολύ νερό και πολλές δεξαμενές»

Μελισσόπουλος: «Παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου. Κόντεψα να πιστέψω ότι γίναμε Βρυξέλες και ότι το κολυμβητήριο έκλεισε επί Παπαχρόνη. Κοκορομαχίες δύο παρατάξεων για το ποια ευθύνεται παραπάνω. Είστε μάστορες στον λαϊκισμό»

Σαββίδης: «Ως μέσος πολίτης ήρθα με καθαρό μυαλό,  κατάλαβα κάποια πράγματα και μετά μπερδεύτηκα Μιλάμε για κολυμβητήριο για αγώνες και ανάγκες.

Αυτό που ξέρω είναι ότι καλώς να γίνονται τα έργα αναβάθμισης σε αθλητικούς χώρους και οπωσδήποτε χρειάζεται ένα προπονητήριο. Καλώς και πρέπει να πάει το κονδύλι στο έργο αυτό.  θα ψηφίσω»

Τσέπελης: «Είτε στο σκέλος των υποδομών είτε στα κολυμβητήρια δώστε μας πίστωση χρόνου και θα τα κάνουμε Θα κάνουμε μελέτες και σύντομα και έργα.  Έχουμε καλές υπηρεσίες και θα δώσουμε και έξω μελέτες».

 Ψηφοφορία

Καταψήφισαν μόνο από την παράταξη Δήμος Πρότυπο ο Χ. Δημαρχόπουλος, Θ. Ηλιάδης και Ε. Παυλίδου και λευκό ψήφισαν μόνο οι Ανταμπούφης και Βογιατζής. Οι υπόλοιποι υπερψήφισαν το θέμα.

 Τεχνικό πρόγραμμα  12 εκ. ευρώ

Ισόρροπο, ρεαλιστικό, με κοινωνικό πρόσημο χαρακτήρισε το τεχνικό προγραμμα ο αντιδήμαρχος κ. Ζερενίδης. Όπως ανέφερε περιλαμβάνει  93 έργα εκ των οποίων τα 59 είναι συνεχιζόμενα, 36 συμβασιοποιημένα και τα 23 σε φάση μελέτης. Από τα 93 έργα τα 34 είναι νέα και συνολικά το τεχνικό πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 12 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 3,4 αφορούν νέα έργα και 8,6 συνεχιζόμενα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…