Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Συκώτι μοσχαρίσιο στιφάδο !!!

Συκώτι μοσχαρίσιο στιφάδο !!!

0
  • 1 κιλό  σε μικρές μερίδες σαν κρέας. Όχι λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι μακρόστενα χοντροκομμένο
  • 1 πακέτο (450 γρμ) κρεμμυδάκια για στιφάδο κατεψυγμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ.σούπας  πελτέ
  • 1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 3-4 φύλλα δάφνη
  • 1/3 κ.γ κύμινο
  • 1και 1/2 κουτ.σούπας μπαλσάμικο με πορτοκάλι & λεμόνι
  • 2 κουτ.σούπας μηλόξυδο
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • 1 ποτήρι κρασιού με κόκκινο κρασί
  • κανέλα
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ μουστάρδα με μέλι
  • πιπέρι
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • λάδι.

Για να μαρινάρουμε το συκώτι θα χρειαστούμε γάλα και ξύδι.

Δεν πλένουμε το συκώτι, το καθαρίζουμε  από τα νεύρα και τις ίνες και το βάζουμε σε κομμάτια σε μία λεκάνη, μέσα σε γάλα για μισή ώρα. Να σκεπάζεται το συκώτι από το γάλα.

Το αφήνουμε να στραγγίξει καλά και το ξαναβάζουμε πάλι σε λεκάνη με ξύδι. Το ανακατεύουμε σαν να το ξεπλένουμε και το αφήνουμε για 15-20 λεπτά. Το αδειάζουμε και το στραγγίζουμε πάλι πάρα πολύ καλά. Το ταμπονάρουμε και με χαρτί κουζίνας για να είναι όσο πιο στεγνό γίνεται..

Το βάζουμε σε ένα ταψάκι το αλείφουμε με λάδι και πιπέρι και το ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού. Το ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε και ρίχνουμε 1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο στο ταψί για να μας πάρει ότι έχει μέσα. Βάζουμε τα κομμένα κρεμμύδια σε κατσαρόλα με λάδι και λίγη ζάχαρη και τα αφήνουμε ανακατεύοντας να γίνουν μελωμένα. Ρίχνουμε τα κατεψυγμένα κρεμμύδια, αφού τα έχουμε αφήσει να ξεπαγώσουν λίγο, μαζί με το σκόρδο.

Τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά και να φύγει όλο το υγρό που θα βγάλουν τα κατεψυγμένα κρεμμύδια. Μόλις είναι έτοιμα και έχουν γυαλίσει τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε το κύμινο και σβήνουμε με το μπαλσάμικο. Βάζουμε τον πελτέ να σοταριστεί καλά (να μυρίσει), ρίχνουμε το μηλόξυδο, την μουστάρδα με το μέλι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (ντοματάκι, κανέλα, δάφνη, μπαχάρι κλπ…) ανακατεύουμε, βάζουμε μισή κούπα νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά (στο 5 με ανώτερο το 9) και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Μόλις δούμε ότι έχει χυλώσει η σάλτσα μας και το κρεμμυδάκι είναι έτοιμο, βάζουμε μέσα το συκώτι και το ζουμάκι του και το σκεπάζουμε προσεχτικά με την σάλτσα και τα κρεμμυδάκια. Το αφήνουμε να βράσει για άλλα 8-10 λεπτά το πολύ όχι  παραπάνω γιατί θα σφίξει το συκώτι.

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Αρνάκι στιφάδο

    -2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο -1 κιλό κρεμμύδια…
  • Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

    Υλικά για 4 άτομα -1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές -80 γραμμάρια ελαιόλαδο -10…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…