Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στα 4,5 εκ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Αβδήρων  

Στα 4,5 εκ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Αβδήρων  

0

Πιο «ενισχυμένο» από πέρσι – Πήρε …φόρα ο δήμος στον «Φιλόδημο» –  Έτοιμες μελέτες 4 εκ. ευρώ  για το «Φιλόδημος» – 400.000 ευρώ για κατασκευή Κυνοκομείου στην Γενισέα

 

200.000 ευρώ για πυροπροστασία στα σχολεία του δήμου  – Αναμονή για την υποβολή πρότασης για αγορά των Λουτρών Ποταμιάς

 

Πήρε …φόρα ο δήμος Αβδήρων φτάνοντας στην κορυφή στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για το νομό αφού απορρόφησε το 60% των κονδυλίων της προηγουμένης περιόδου αφήνοντας πίσω του το δήμο της Ξάνθης και τους άλλους δήμους, γεγονός που αναγνωρίστηκε και επιδοκιμάστηκε δημοσίως ως επιτυχημένη και καλή πρακτική σε πολλά δημοτικά συμβούλια. Κι όπως όλα δείχνουν τώρα που έμαθε το μυστικό της επιτυχίας που δεν είναι άλλο από την ετοιμότητα και την ωρίμαση μελετών, προχωρά ακάθεκτος…

Έτοιμες μελέτες 4 εκ. ευρώ  για το «Φιλόδημος» – 400.000 ευρώ για κατασκευή Κυνοκομείου στην Γενισέα

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης ο σχεδιασμός που «τρέχει» είναι  για υποβολή 4 εκ. ευρώ στο «Φιλόδημο» και έχουν ήδη υποβληθεί μελέτες.

Ειδικότερα ο κ. Τσιτιρίδης σημείωσε πως θα υποβληθεί μέσα στον Νοέμβριο η μελέτη για την κατασκευή Κυνοκομείου στην Γενισέα . Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και έχει υποβληθεί καθόσον έχει ανοίξει πρόσκληση στο πρόγραμμα για αντίστοιχα έργα.

Ο κ Τσιτιρίδης ανάφερε πως είναι ένα έργο απαραίτητο καθώς ο δήμος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα και ότι αυτή η νέα δομή θα βελτιώσει την κατάσταση.

200.000 ευρώ για πυροπροστασία στα σχολεία του δήμου

Επίσης έτοιμη προς υποβολή είναι και η μελέτη προϋπολογισμού 200.000 ευρώ στο μέτρο που αφορά την πυροπροστασία των σχολείων του δήμου. Παράλληλα έχει υποβληθεί στο Πράσινο Ταμείο και αναμένεται έγκριση μελέτης ύψους 300.000 ευρώ για Παιδικές Χαρές.

Αναμονή για την υποβολή πρότασης για αγορά των Λουτρών Ποταμιάς

Σε εκκρεμότητα παραμένει χρόνια τώρα το θέμα των Λουτρών της Ποταμιάς. Μετά από αλλεπάλληλες «περιπέτειες» (βανδαλισμοί και στη συνέχεια σε αχρηστία) και αφού ανακαινίστηκαν επί δημάρχου Βασίλη Τσολακίδη, λειτουργούν υπό την αιγίδα του δήμου. Η νυν δημοτική αρχή έχει εκφράσει την πρόθεσή της να τα μισθώσει μέσω διαγωνισμού σε ιδιώτη προκειμένου να αξιοποιηθούν σε επιχειρηματική βάση. Ωστόσο για να γίνει αυτό πρέπει να έχει την παραχώρησή τους από την ΕΤΑΔ. Εδώ βρίσκεται και το πρόβλημα καθώς παρότι ο δήμος έχει στείλει εγγράφως πρόταση ζητώντας την παραχώρησή τους ή την εξαγορά τους και έχουν γίνει κάποιες συναντήσεις του δημάρχου με εκπροσώπους της ΕΤΑΔ, απάντηση δεν έλαβε. Στην παρούσα φάση είναι και πάλι εν αναμονή καθώς πρόκειται αλλάξει η διοίκηση της ΕΤΑΔ από την νέα κυβέρνηση και ως τούτου να ξεκινήσει νέος γύρος επαφών και συζητήσεων.

Στα 4,5 εκ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Αβδήρων

Νοέμβριος ο μήνας του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος για τους δήμους και φέτος το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Αβδήρων ανέρχεται σε 4,5 εκ. ευρώ και όπως ανέφερε ο κ. Τσιτιρίδης είναι πιο ενισχυμένο σε σχέση με πέρσι.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@ermpros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…