Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

0

Αναβάτες πεζοδρομίων
Οι αναβάτες δικύκλων μικρών και μεγάλων, έχουν μια αδυναμία. Να παρκάρουν επάνω στα πεζοδρόμια. Πράγμα ασφαλές για τη μηχανή, αλλά σαφώς απαγορευμένο από τον Κ.Ο.Κ.
Έτσι, ενώ έχουν οριστεί σημεία με διαγράμμιση για παρκάρισμα δικύκλων, κάποιοι συνεχίζουν τις αναβάσεις επί των πεζοδρομίων.
Οφείλουμε όμως να τους ενημερώσουμε, πως τα πράγματα αλλάζουν, άλλαξαν. Μετά τις πρώτες προειδοποιήσεις και ενημερώσεις, θ’ακολουθήσουν πρόστιμα σε όσους θα παραβαίνουν τον Κώδικα.
Προς γνώσιν και συμμόρφωση λοιπόν, οι «αναβάτες των πεζοδρομίων»  να προσαρμοστούν αναλόγως. Η Τροχαία θα επιμείνει ιδιαίτερα στο θέμα, μέχρι εξαλείψεως, όπως έγινε με την υποχρέωση για τα κράνη.
Το εφάρμοσε και ισχύει κατά 90-95% και μπράβο της!
Γ.Δ.


Εορταστικός διάκοσμος
Από βδομάδα αρχίζει να τοποθετείται ο εορταστικός διάκοσμος εν όψει των Χριστουγέννων. Μαζί με τις λάμπες Led που θα συνεχίσουν να τοποθετούνται, θα μπουν τα φωτάκια, οι γιρλάντες και ό,τι άλλο έχει αποφασιστεί.
Παράλληλα θα τοποθετηθεί νέο δέντρο και το άλλο θα μεταφερθεί και τοποθετηθεί στη Σταυρούπολη.
Γενικά, θα γίνει μια προσπάθεια να δοθεί μια νέα διαφορετική εικόνα, ενώ θα υπάρχει και ανάλογη χριστουγεννιάτικη μουσική με περισσότερο φως στην πλατεία και τα γύρω κτίρια.
Γ.Δ.


Έχει σημασία
Φίλος συμπολίτης που παρακολουθεί από κοντά όσα αναφέρουν καθημερινά τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, έλεγε στην παρέα: «Όλα τα χρόνια της διαδρομής μου έμαθα και κατέληξα πως αξία δεν έχει τόσο τι λέγεται για κάποιον, αλλά κυρίως από ποιον λέγεται».
-Σοφόν το σαφές.
Γ.Δ.


Προσοχή στις διαδικτυακές αγγελίες αγνώστων
Όλο και πιο συχνά εμφανίζονται παραβατικές συμπεριφορές στην περιοχή μας  με θύματα αφελείς συμπολίτες που παρασύρονται από διαδικτυακές αγγελίες. Οι πονηροί δράστες σκαρφίζονται συνέχεια διάφορα δολώματα. Πως δήθεν πωλούν (πάντα σε χαμηλή τιμή για να δελεάσουν τα θύματά τους)  αντικείμενα, μέχρι Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά.
Συνήθως δε ζητούν προκαταβολή για να στείλουν το προϊόν. Αφού πάρουν ό,τι πάρουν, εξαφανίζονται.
Τελευταία πονηριά των επιτηδείων, η ενοικίαση διαμερίσματος. Έβαλε την αγγελία ο πονηρός και τα θύματα τσίμπησαν στέλνοντας προκαταβολές χωρίς να δουν το διαμέρισμα, αφού διαμέρισμα δεν υπήρχε.
Οι διαδικτυακές αγγελίες θέλουν μεγάλη προσοχή. Οι περισσότερες από ιδιώτες κρύβουν παγίδες.
Γ.Δ.


Η μάχη του Πολυτεχνείου

Πάνοπλη φαίνεται πως είναι η αστυνομία φέτος για να αντιμετωπίσει τους επετειακούς «εορτασμούς» των αντιεξουσιαστών στις 17 Νοέμβρη. Θα έχει στη διάθεσή της drones και ελικόπτερο που θα εποπτεύουν τις κινήσεις των γνωσ Γτών-αγνώστων και θα συντονίζουν τις ενέργειες των αστυνομικών αλλά και 5.000 άνδρες που θα περιφρουρούν την περιοχή πέριξ του Πολυτεχνείου. Ανάμεσά τους και οι 1500 νέοι ειδικοί φρουροί που εκπαιδεύτηκαν εντατικά ώστε να είναι ετοιμοπόλεμοι για την περίσταση.
Παράλληλα τα εφόδια των αναρχικών (κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face, υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών, διαρρηκτικά εργαλεία, κομμάτια από μάρμαρα και μπουκάλια για μολότοφ), που βρισκόταν στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ κατασχέθηκαν, οπότε δεν θα μπορέσουν να «διακινήσουν» ελεύθερα τις «ιδέες» τους με την ίδια ευκολία όπως άλλες χρονιές.
Φαίνεται πώς φέτος υπάρχει ξεκάθαρα η πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο από την κυβέρνηση όπως δεσμεύτηκε προεκλογικά. Θα φανεί την Κυριακή αν η βούληση μετουσιωθεί και σε αποτελεσματικότητα και δεν δούμε  πάλι τις γνωστές εικόνες χάους και ανομίας…
Κ.Λ.


Οι τηλεπερσόνες
Είναι αδιαμφισβήτητη η δύναμη της τηλεόρασης, η δύναμη της εικόνας σε σημείο που λειτουργεί σαν φακός που παραμορφώνει την πραγματικότητα. Και εξηγούμαι: Αρκεί να βγει κάθε τυχάρπαστη να πει μερικές βαρύγδουπες σαχλαμάρες να δείξει ειδήμων επί παντός επιστητού για να γίνει διάσημη τηλεπερσόνα. Πλείστες περιπτώσεις μπορούμε να αναφέρουμε! Και αν σταματούσε εκεί η ιστορία θα’ ταν καλά γιατί η δημοσιότητα αυτού του είδους που βασίζεται στην καθημερινή έκθεση στην οθόνη δεν κρατά πολύ. Το πρόβλημα ξεκινά όταν εξαιτίας της δημοσιότητας η τηλεπερσόνα που έγινε γνωστή γιατί έκρινε σ’ ένα διαγωνισμό χορού ή τραγουδιού ψηφίζεται και εκλέγεται κιόλας και αναλαμβάνει θέσεις εξουσίας. Χωρίς υπόβαθρο, χωρίς γνώση του αντικειμένου, χωρίς ενδιαφέρον τις περισσότερες φορές, στερεί αξίωμα από κάποιον που θα μπορούσε να προσφέρει. Όμως όταν κάποιος δεν μπορεί να υποστηρίζει αυτό που ανέλαβε γρήγορα αυτό γίνεται μπούμερανγκ. Τρανταχτό παράδειγμα η κα Κατερίνα Γκαγκάκη που από ένα διαγωνισμό στην τηλεόραση έφτασε να γίνει δημοτική σύμβουλος και μάλιστα να αναλάβει και το «Τεχνόπολις». Είναι αυτή που αντιμετώπισε με απαράδεκτο τρόπο τη σεξουαλική παρενόχληση φοιτήτριας στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στην οποία συμμετέχει με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος  για τα χλευαστικά σχόλια και ο δήμαρχος Αθηναίων να ζητήσει  την παραίτησή της.
Δεν φταίει όμως μόνο η κάθε κα Γκαγκάκη, φταίει και  ο κάθε πολιτικός που επιλέγει τους συνεργάτες τους με το κριτήριο της δημοσιότητας και όλοι αυτοί βέβαια που τους ψηφίζουν!
Μ.Ξ. 


«Ξαναχτυπά» με «τα όπλα της Συρίας» (την νοημοσύνη μας) η υφυπουργός Εργασίας
Την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου τη γνωρίσαμε καλύτερα μετά τις περιβόητες δηλώσεις της περί θριάμβου του εθελοντισμού κατά το έπος του 1940 και την άρνησή της να σχολιάσει το φασιστικό μπάρμπεκιου μίσους έξω από το Κέντρο Προσφύγων στα Διαβατά επειδή «δεν είναι πολιτικός, αλλά οικονομολόγος». Τώρα «ξαναχτυπά» με την τοποθέτησής  σχετικά με τα ευρήματα της αστυνομίας στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ. Όπως σχολίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό flash 99,4 τα «όπλα» που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, είναι «όπλα στα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας»!
Τι θέλει να πει η υφυπουργός; Δηλαδή να περιμένουμε επίθεση των …Τζιχαστιστών στην ΑΣΟEΕ;
Μ.Ξ.


Κατάληψη επετειακή
Μετά από συνεδρίαση διαρκείας ωρών, η Συνέλευση των Φοιτητών της Πολυτεχνικής Ξάνθης αποφάσισε να γίνει κατάληψη στην Σχολή. Έτσι, Πέμπτη, Παρασκευή, το Πολυτεχνείο επετειακά θα είναι κλειστό και το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουν και ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει την Κυριακή το απόγευμα από τα Προκάτ.
Γ.Δ.


Για τον Χατζιδάκι Ι
xatzidakeio eisodosΥπερηφανευόμαστε οι ξανθιώτες για τον ξανθιώτη Μάνο Χατζιδάκι που γεννήθηκε εδώ στη μικρή μας πόλη. Την παλιά, όπως έλεγε, όχι την απρόσωπη νέα.
Υπερηφανευόμαστε που αποκτήσαμε ένα υπέροχο κτίριο στην οδό Βενιζέλου που φέρει το όνομά του και το οποίο αργά βηματίζει στο να προσφέρει στον Πολιτισμό και τη Μουσική. Σήμερα λοιπόν προτείνουμε και ζητάμε το κτίριο αυτό, να περιέλθει στην αρμοδιότητα του Δήμου Ξάνθης. Τόσο σαν κτίριο αλλά και σαν χρήση αυτού.
Το αίτημα δεν είναι δικό μας. Είναι του ξανθιώτικου λαού, που θέλει το Σπίτι του Χατζιδάκι, του μεγάλου αυτού συνθέτη, να ανοίξει περισσότερο στον κόσμο, στην μουσική, στο έργο του.
Γ.Δ.


Για τον Χατζιδάκι ΙΙ
manos xatzidakis kontinoΥπάρχει όμως και μια άλλη πρόταση που θα έπρεπε από την αρχή να τεθεί σε εφαρμογή κι αυτή δεν είναι άλλη από το να δημιουργηθεί σε κατάλληλο χώρο στο Χατζιδάκειο, ένα Μουσείο για τον Μάνο. Κι όταν μιλάμε για μουσείο, εννοούμε παρτιτούρες του, δίσκους του, αφίσες, εξώφυλλα, αντικείμενά του, ό,τι τέλος πάντων υπάρχει και μπορεί και πρέπει ν’αποκτηθούν για να διαφυλαχτούν.
Με την ευκαιρία να πούμε πως κατά το παρελθόν ενημερώσαμε σχετικά εδώ στην Ξάνθη άτομο που είχε την ευθύνη, για δημοπρασία διαφόρων πραγμάτων του Χατζιδάκι που μπορούσε ν’ αποκτήσει έναντι ενός μικρού ποσού. Δυστυχώς χάθηκε η ευκαιρία εκείνη.
Γι’αυτό ζητούμε ο δήμος να έχει τόσο το κτίριο, τη λειτουργία και τον εμπλουτισμό, μέχρι να γίνει ένα αξιοπρεπές Μουσείο Μάνου Χατζιδάκι, επισκέψιμο από τους επισκέπτες ντόπιους και ξένους.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …