Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Προσήχθη στον Εισαγγελέα ο διακινητής των 41 μεταναστών

Προσήχθη στον Εισαγγελέα ο διακινητής των 41 μεταναστών

0

Ο 40χρονος γεωργιανός που μετέφερε με φορτηγό-ψυγείο τους παράτυπους μετανάστες ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί

Παρέμβαση για τις διαστάσεις και τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού με αφορμή τη περιστατικό από το ΚΚΕ Ξάνθης

Προσήχθη χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης ο 40χρονος γεωργιανός που μετέφερε με φορτηγό-ψυγείο τους 41 μη νόμιμους μετανάστες, με ανήλικους ανάμεσά τους. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, ο 40χρονος που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (ύψος διοδίων Ιάσμου), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ο συλληφθείς ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί και εκτιμάται ότι λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού διακίνησης θα προφυλακιστεί μετά την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας.

Παρέμβαση ΚΚΕ Ξάνθης

Σε ανακοίνωση προέβη το ΚΚΕ Ξάνθης με αφορμή το περιστατικό καταδικάζοντας την πολιτική για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Όπως αναφέρει: «ο εντοπισμός 41 προσφύγων και μεταναστών μέσα σε ένα φορτηγό – ψυγείο έρχεται να καταδείξει με τον πιο ωμό τρόπο ότι οι σύγχρονοι δουλέμποροι αλωνίζουν τη χώρα, πατώντας πάνω στις υπαρκτές ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν κοντά σε γνωστούς ή συγγενείς, ακόμα και σε κάποια άλλη χώρα προορισμού.

Όσοι γλιτώνουν από τα όπλα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που, για να μοιράσουν και να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, διεξάγουν πολέμους και επεμβάσεις και όσοι δεν θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο, έχουν να αντιμετωπίσουν την αδιαφορία των κρατών της ΕΕ αλλά και τα δίχτυα διάφορων επιτήδειων σύγχρονων δουλεμπόρων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες, γιατί συνεχίζει να εφαρμόζει την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, η οποία φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Επιπλέον, πριν λίγες μέρες ψήφισε νέα μέτρα που κλιμακώνουν την καταστολή και συρρικνώνουν τα όποια δικαιώματα είχαν απομείνει σε σχέση με το άσυλο.

Εδώ βρίσκονται οι πραγματικές αιτίες τέτοιων περιστατικών, όπως και των επαναλαμβανόμενων τροχαίων ατυχημάτων με θύματα πρόσφυγες, οι οποίοι συχνά χάνουν και τη ζωή τους.

Αυτό που χρειάζεται να γίνει άμεσα, ώστε να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα στους δρόμους ή στις δομές φιλοξενίας είναι εδώ και τώρα:

• Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά και τον Έβρο και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

• Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις και να μη ζει κανένας ανήλικος σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…