Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Παράταση συμβάσεων ζητούν οι δασεργάτες της Σταυρούπολης

Παράταση συμβάσεων ζητούν οι δασεργάτες της Σταυρούπολης

0

Οι 34 εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χθες διαμαρτυρία στο κέντρο του οικισμού

Ζητούν να μην ολοκληρωθεί η σύμβαση απασχόλησης δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και ουσιαστικές ανάγκες στη δασοπροστασία, τον καθαρισμό και την πρόληψη πυρκαγιών

Με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση των δασεργατών στην Αθήνα και ενώπιον της ολοκλήρωσης των συμβάσεών τους μέσα στο μήνα Νοέμβριο, οι 34 δασεργάτες της Σταυρούπολης πραγματοποίησαν χθες διαμαρτυρία στο κέντρο του οικισμού.

Οι δασεργάτες που έχουν τώρα συνεργαστεί με το δασαρχείο Σταυρούπολης για δύο συναπτά 8μηνα -με την ανανέωση που έγινε στις συμβάσεις τους- βρίσκονται αντιμέτωποι με την αποχώρηση από τα μέσα έως το τέλος του μήνα, ανάλογα με την ημερομηνία που ο καθένας ανέλαβε καθήκοντα.

Με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με ουσιαστικό αποτύπωμα στην δασοπροστασία και πυροπροστασία, οι δασεργάτες ζητούν νέα παράταση των συμβάσεών τους ή μονιμοποίηση, ώστε να συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο Γιώργος Δρακούλης, ένας εκ των εκπροσώπων των εργαζομένων του προγράμματος «το έργο που παρουσιάζουμε αποτελεί απόδειξη της σημασίας της παραμονής μας στις θέσεις μας. Αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό στον ορεινό όγκο, τη διάνοιξη μονοπατιών, το φυτώριο στην Καλλιθέα, επιτελέσαμε σημαντικό έργο στο πρόγραμμα με τις ταΐστρες για τα όρνεα που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Βουλγαρία και βέβαια, έχουμε μεγάλη συμβολή στην πρόληψη από πυρκαγιές». Αυτός είναι άλλωστε, ο λόγος, όπως προσθέτει, που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, στο αίτημά τους, και φορείς της περιοχής, όπως το δασαρχείο. «Ζητούμε να γίνει η ανανέωση, έστω, για κάποιους, καθώς μερικοί, ούτως ή άλλως θα βγουν στη σύνταξη», συμπληρώνει ο κ. Δρακούλης.

Με αγωνία οι δασεργάτες αναμένουν να ακούσουν τις προθέσεις της Πολιτείας. Σημειώνεται ότι οι περίπου 30 δασεργάτες του αντίστοιχου προγράμματος στην Ξάνθη, παρότι υπήρξε σχετικός συντονισμός με τη Σταυρούπολη, δεν προέβησαν χθες, σε αντίστοιχη κινητοποίηση.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …