Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ήττα-σοκ από τον τελειωμένο Πανιώνιο μέσα στα Πηγάδια

Ήττα-σοκ από τον τελειωμένο Πανιώνιο μέσα στα Πηγάδια

0

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι η Ξάνθη – Έχασε τις αισθήσεις του ο Τζουρίτσκοβιτς

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η απόδοση της ομάδας της Ξάνθης στα τελευταία παιχνίδια, με τα άσχημα αποτελέσματα που έχει φέρει με τις πιο αδύναμες ομάδες της Superleague και την ήττα ακόμα κι από τον Απόλλωνα Λάρισας στο κύπελλο. Οι φίλαθλοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν μία ομάδα να νικάει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, να μην επιτρέπει στον Ολυμπιακό να σκοράρει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και από την άλλη να χάνει με κατεβασμένα τα χέρια από μία ομάδα σαν τον Πανιώνιο που φτάνει στην 10η αγωνιστική με -1 βαθμό!

Είναι ένας εύλογος προβληματισμός, για μία ομάδα που ξεκινάει το πρωτάθλημα ως ο «φονεύς των γιγάντων» πως κατέληξε ως καλπαζοεισπράκτορας των μικρών.

Για άλλη μια φορά απογοήτευσε με την κακή της απόδοση η ομάδα μέσα στα Πηγάδια, μένοντας χωρίς νίκη για τέταρτη αγωνιστική, ενώ πολλοί φοβούνται ότι το καθοδικό σπιράλ για την ομάδα θα συνεχιστεί, όπως έχει συμβεί κι άλλες φορές, αν ο προπονητής δεν βρει λύσεις στα επόμενα παιχνίδια και δεν βάλει ένα φρένο.

Ο Πανιώνιος όντας με την πλάτη στον τοίχο καθώς είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και είχε φτάσει μετά από 9 αγωνιστικές στο -1, έπαιξε με ψυχή και πάθος καταφέρνοντας με δύο γκολ-καρμπόν του Αραμπούλι, να φύγει θριαμβευτής από τα Πηγάδια. Και να αποκτήσει θετικό πρόσημο στην βαθμολογία.

Ο Λισγάρας ισοφάρισε προσωρινά για την Ξάνθη, που έμεινε με 10 στο φινάλε λόγω αποβολής του Στάρτζεον που έκανε δύο σκληρά και αψυχολόγητα μαρκαρίσματα.

Το πρώτο μέρος του παιχνιδιού  ήταν μέτριο ως κακό. Η Ξάνθη είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την μεγάλη ευκαιρία. Στο 18΄ ο Στάρτζεον μετά από παράλληλη πάσα και μπροστά σε κενή εστία «έπιασε» αέρα και δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με την σειρά τους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με κόντρες, αλλά δεν έφτασαν με αξιώσεις στην εστία το Άμπαντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε άλλον αγώνα με 3 γκολ και φάσεις. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι στο 53′ να ανοίξουν το σκορ. Οι γηπεδούχοι έκαναν λάθος στο κέντρο, ο Μασούρας γύρισε ωραία στον Αραμπούλι που ανενόχλητος έκανε το 0-1. Πριν προλάβουν καλά καλά να πανηγυρίσουν οι παίκτες του Παπαβασιλείου, ήρθε ο Λισγάρας με κεφαλιά στο 55′ να φέρει το ματς στα ίσια με κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Μετά το 1-1 η Ξάνθη προσπάθησε να βγει μπροστά και να πετύχει δεύτερο γκολ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Πανιώνιος. Συγκεκριμένα στο 67΄ο Παπανικολάου έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, πάσαρε στον αμαρκάριστο Αραμπούλι και αυτός και πάλι προ κενής εστίας διαμόρφωσε το τελικό 1-2 δίνοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στον Πανιώνιος.

Και στα δύο γκολ του Πανιωνίου υπήρξαν λάθη από τους αμυντικούς της Ξάνθης, λάθη που στοίχισαν την ήττα .

Προσωρινή ανησυχία σε όλους στο γήπεδο της Ξάνθης προκάλεσε ο τραυματισμό του Πιτάρ Τζουρίτσκοβιτς στο 29′ της αναμέτρησης των δυο ομάδων. Ο Σέρβος μέσος έβγαινε στην αντεπίθεση όταν συγκρούστηκε με έναν αμυντικό του Πανιωνίου και έπεσε στο έδαφος δείχνοντας να μην έχει τις αισθήσεις του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το ιατρικό τιμ της Ξάνθης ήταν πάνω από τον Τζουρίτσκοβιτς ο οποίος άρχισε να συνέρχεται και μάλιστα συνέχισε στο παιχνίδι δείχνοντας πως τελικά δεν είχε πάθει κάτι σοβαρό.

Πριν την έναρξη του αγώνα η ξανθιώτικη ομάδα διά μέσου του μέλους του Δ.Σ. της κ. Γιώργου Μπερμπέρογλου απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου της Δημήτρη Καμπακτσή εναποθέτοντας ανθοδέσμη στην αγαπημένη του θέση, ενώ αγωνίστηκε με μαύρα περιβραχιόνια.

XANTHI FC (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Σόσα, Φασίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Κοβάσεβιτς (63′ Ντε Λούκας), Μουλέν (75′ Τερκί), Εντουάρντο, Ρενέλα (54′ Ντε Αμορίμ), Στάρτζεον, Τζουρίτσκοβιτς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νικόδημος Παπαβασιλείου): Μάλερμπ, Ευαγγέλου, Κόρμπος, Αραμπουλί, Λυμπεράκης (90+’ Σαραμαντάς), Σταυρόπουλος, Οικονομίδης, Άρτσε (81» Τσιλούλης), Παπαγεωργίου, Παπανικολάου, Μασούρας (61′ Καμαρά).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …