Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ο… «ροκ σταρ» του Στέφανου Τσιτσόπουλου στο ΔΥΟ

Ο… «ροκ σταρ» του Στέφανου Τσιτσόπουλου στο ΔΥΟ

0

 Θα μιλήσουν για το βιβλίο του γνωστού ξανθιώτη ραδιοφωνικού παραγωγού ο Λάσκαρης Κοτόρνος και ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης

 Το βιβλίο του γνωστού ξανθιώτη ραδιοφωνικού παραγωγού Στέφανου Τσιτσόπουλου «ροκ σταρ» θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο ΔΥΟ, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 7 μμ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Λάσκαρης Κοτόρνος και ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης.

 Περιγραφή βιβλίου (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το 1951 ο Τζέι Ντι Σάλιντζερ γράφει τη βιβλιάρα Catcher in the Rye, ήρωας ένας Χόλντεν Κώλφηλντ, μούρλα το αγόρι. Το διαβάζω δεκατεσσάρων χρονών στην Παλιοξάνθη του 1978, τρώω τρελή φλίπα με τη Σίκαλη, λέω, αυτό είναι, πρέπει να την κάνω για Νέα Υόρκη, να τον βρω τον μπαρμπα-Σάλιντζερ, να του ζητήσω συμβουλές, να μην καταντήσω κάλπης ψευτένιος ή του γιατρού, τέτοιο άγχος είχα για το μέλλον μου.

Τότε δεν είχαμε και κωλοΐντερνετ για να ξέρω πως ο Σάλιντζερ είχε σαλτάρει και εξαφανίστηκε, νόμιζα πως έτσι και πήγαινα καμιά Νέα Υόρκη, όλο και κάπου θα τον πετύχαινα. Είχα και την Ντέμπι Χάρι των Blondie στο παιδικό μου δωμάτιο, μου ’λεγε όλο, έλα, έλα Μεγάλο Μήλο κι ό,τι μας προκύψει. Εγώ το άκουγα μέχρι και σαν πρόταση να παντρευτούμε αν το πράγμα πήγαινε.

Πρώτη δουλειά, μέχρι να πάρω τα πάνω μου και να γίνω διάσημος και ραδιοφωνικός, θα δούλευα ρεπόρτερ δρόμου στη φρι πρες Βίλατζ Βόις. Γιατί πολύ μου άρεσε, στην Ξάνθη, εκτός από τον Χόλντεν στη σίκαλη, να γράφω και για λογοτεχνία ή για ροκενρόλ. Δεν τα κατάφερα όμως, άλλη ιστορία αυτό, και να με εδώ, με εκπομπές στην άλλη Βόις, της Αθήνας.

Ακούτε Ράδιο Σάλιντζερ, ροκενρόλ φουλάρα. Που πάνε κιόλας εκατό χρόνια από τη γέννηση του Τζέι Ντι, κι έχουμε και τα επετειακά εδώ, έχουμε πάρτι, ρε συ Χόλντεν Κώλφηλντ.

Έχεις γίνει κομμάτια με το Born to Run του Μπρους Σπρίνγκστιν; Μικρός μήπως ήσουν ερωτευμένος με την Ντέμπορα Χάρι; Και μήπως το πιο αγαπημένο σου βιβλίο παραμένει το Στη σίκαλη, στα στάχια, ο πιάστης; Τότε αυτό είναι ένα βιβλίο που θα λατρέψεις. Ροκ σταρ ή πώς να μείνεις για πάντα νέος: Το χρονικό μιας εποχής και μιας παρέας που μπορεί να είναι και η δική σας.

Μια autofiction μαρτυρία, ένα βιβλίο που διαβάζεται δυνατά, μια ιστορία που διαβάζεται και ακούγεται, αφού αυτό ήταν, είναι και θα είναι το ροκενρόλ, είτε σε μορφή λογοτεχνίας είτε σε φορμάτ τραγουδιού: η αφήγηση της δικής μας ιστορίας μεγαλόκαρδα και μεγαλόψυχα, κόντρα στη μοναξιά και τη μιζέρια ή τη μισαλλοδοξία των καιρών.

 Ο συγγραφέας

Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου. Υπήρξε διευθυντής του πανελλήνιας κυκλοφορίας μηνιαίου περιοδικού «SOUL», ανταποκριτής Θεσσαλονίκης στην εφημερίδα «Athens Voice», το μεγαλύτερο ελληνικό free press και ραδιοφωνικός παραγωγός στον Imagine 89,7. Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1964 και μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ξάνθη. Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας των περιοδικών «ΚΛΙΚ» και «MEN», διευθυντής του περιοδικού «Επιλογές» της «Μακεδονίας της Κυριακής», καθώς και του μηνιαίου πανελλαδικής κυκλοφορίας περιοδικού «COOL». Διηύθυνε τον ραδιοφωνικό σταθμό «Republic» 100,3, ενώ υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός στον 88μισό, στον «ΑΝΤ1» 97,5 και στον «Παλμό» 96,5. Ήταν μέλος της τηλεοπτικής ομάδας της εκπομπής «ΑΜΑΝ» (Mega) και συμπαρουσιαστής της εκπομπής «Κακές λέξεις από μι όπως Media» (ΕΤ3). Σήμερα είναι ραδιοφωνικός παραγωγός (Athens Voice, Athens Voice Radio 102.5).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…