Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ξεκινά ο 5ος κύκλος διαλέξεων της Ακαδημίας – Δομής δια Βίου Μάθησης της ΠΑΜΘ

Ξεκινά ο 5ος κύκλος διαλέξεων της Ακαδημίας – Δομής δια Βίου Μάθησης της ΠΑΜΘ

0

Στην ΠΕ Ξάνθης η θεματική για τη φετινή χρονιά είναι «η Μηχανική στη ζωή μας»

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 ξεκινούν οι διαλέξεις του 5ου κύκλου της Ακαδημίας – Δομής Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Ακαδημία – Δομή Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι μια καινοτόμος και πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας κατά την οποία καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας παραδίδουν με τρόπο απλό και κατανοητό, σε εθελοντική βάση, διαλέξεις σε πολίτες σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα και θεματικά πεδία, όπως η Υγεία, η Παιδεία, ο Πολιτισμός, η Επιχειρηματικότητα, η Τεχνολογία, η Ενέργεια, το Περιβάλλον κ.ά.

Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2015 στον Έβρο και από το 2016 υλοποιείται ταυτόχρονα σε έξι πόλεις σε όλη την Περιφέρεια – Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα – έχει στόχο τη διά βίου μάθηση και εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία.

Για τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις σε εφτά διαφορετικές θεματικές ενότητες, σε έξι πόλεις της Περιφέρειας. Αναλυτικά:

 Οι θεματικές της φετινής χρονιάς

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

Αλεξανδρούπολη:

• «ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ»

• «ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ»

Νέα Ορεστιάδα:

• «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Κομοτηνή:

• «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΗΜΕΡΑ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ

Ξάνθη:

• «Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Καβάλα:

• «ΖΩ – ΕΝΕΡΓΩ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΩ – ΕΠΙΧΕΙΡΩ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

Δράμα:

• «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

 Εγγραφές

Οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 14 Νοεμβρίου 2019. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών με μόνο κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ εντελώς δωρεάν κάνοντας εγγραφή ηλεκτρονικά. Σημειώνεται πως όσοι από τους συμμετέχοντες πολίτες συμπληρώσουν το απαιτούμενο όριο των παρουσιών, έχουν δηλαδή παρακολουθήσει το 60% των διαλέξεων, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων, οι ομιλητές, καθώς και όλες οι πληροφορίες που αφορούν στη δράση της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ www.acadimia.eu.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καθαρά Δευτέρα στα Άβδηρα: Αναβίωσε ο “Ανάποδος Γάμος” [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Πλήθος κόσμου κατέφθασε απο νωρίς ώστε να απολαύσει τα έθιμα, αλλά και τα σαρακοστιανά εδέ…