Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ «Καυτή» η αντιπυρική περίοδος στο νομό μας

«Καυτή» η αντιπυρική περίοδος στο νομό μας

0
pyrosv anat thrakis

15 φορές χτύπησε «3» ο δείκτης στον Χάρτη Επικινδυνότητας – Η Πυροσβεστική  Ξάνθης κλήθηκε να κατασβέσει πολλές μικρές πυρκαγιές

 

Εντυπωσιακή μείωση οι πυρκαγιές στο Δροσερό. Πρόταση στο δήμο για δημιουργία αντιπυρικής ζώνη στο Σαμακώβ – Ενημέρωση των κατοίκων

 

 

Έσβησαν και οι τελευταίες σπίθες στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν αυτή την εβδομάδα στην περιοχή μεταξύ Μάνδρας  – Αβδήρων και στα «Καλάμια» της περιοχής Ερασμίου και σήμανε λήξη η αντιπυρική περίοδος για την Πυροσβεστική Ξάνθης. Μια περίοδος που μπορεί να μην επεφύλαξε μεγάλες πυρκαγιές για τον νομό μας αλλά οι κλιματικές συνθήκες ήταν τέτοιες που η Πυροσβεστική τις περισσότερες μέρες ήταν στο πόδι…

15 φορές χτύπησε «3» ο δείκτης στον Χάρτη Επικινδυνότητας

Μιλώντας στο «Ε» και αποτιμώντας την φετινή αντιπυρική περίοδο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης Πύραρχος, Κωνσταντίνος Δαδούδης, την χαρακτήρισε «αρκετά δύσκολη» κυρίως λόγω των κλιματολογικών συνθηκών. Όπως είπε 15 φορές ο χάρτης  επικινδυνότητας λόγω των ανέμων και του συνδυασμού υψηλής θερμοκρασίας ήταν στο «3» γεγονός που σημαίνει υψηλή επικινδυνότητα και επιφυλακή για την Πυροσβεστική: «Είχαμε δύσκολη αντιπυρική περίοδο χωρίς να έχουμε ωστόσο μεγάλες πυρκαγιές . Τηρήσαμε επακριβώς το επιχειρησιακό μας σχέδιο και είχαμε πολύ καλή συνεργασία τόσο με τους φορείς της Πολιτικής Προστασίας όσο και με τους πολίτες. Κάναμε επαφές μαζί τους, τους ενημερώσαμε και διαπιστώσαμε ότι οι Ξανθιώτες  έχουν ιδιαίτερη αγάπη για το περιαστικό άλσος, αναγνωρίζουν τη σημασία του  και έχει εμπεδωθεί η άποψη της αντιπυρικής προστασίας του». Όπως ανέφερε ο κ. Δαδούδης η προστασία του περιαστικού καθώς επίσης και της Π. Πόλης και της περιοχής Σαμακώβ είναι τρεις στόχοι που επικεντρώνεται το επιχειρησιακό σχέδιο της Πυροσβεστικής.

Αντιπυρική ζώνη και υδροστόμια στο Σαμακώβ – Ενημέρωση των κατοίκων

Ιδιαίτερα για την περιοχή του Σαμακώβ που συνδέεται και με τις  δύο άλλες περιοχές η Πυροσβεστική κατέθεσε πρόταση στον δήμο να γίνει μια αντιπυρική ζώνη σε συνεργασία με το Δασαρχείο ώστε να προφυλαχθεί η περιοχή. Παράλληλα θα εγκαταστήσει πολλαπλάσια υδροστόμια και θα ενημερώσει τους κατοίκους πώς να τα χρησιμοποιούν.

Τέλος ανέφερε πως μειώθηκαν εντυπωσιακά οι μικροπυρκαγιές στο Δροσερό που κινητοποιούσαν κάθε τόσο την υπηρεσία.

Τέλος ο κ. Δαδούδης ανέφερε πως μπορεί η αντιπυρική περίοδος να τέλειωσε επιτυχώς για την υπηρεσία αλλά αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμό: «Αλλάζει ο προσανατολισμός μας . Αρχίζει η περίοδος του χειμώνα και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε περιστατικά όπως πυρκαγιές από τζάκια ή από πλημμυρικά φαινόμενα. Γενικά είμαστε παντός καιρού», επισημαίνει χαριτολογώντας ο κ. Δαδούδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…