Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η Ξάνθη στάθηκε όρθια στο σφυροκόπημα του Ολυμπιακού και κράτησε το 0-0

Η Ξάνθη στάθηκε όρθια στο σφυροκόπημα του Ολυμπιακού και κράτησε το 0-0

0

Με κέρβερο τον Αμπάντ κάτω από τα δοκάρια

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στην Ξάνθη, αλλά δεν έβαλε γκολ παρά τις 14 τελικές. Το ματς στα Πηγάδια για την 9η αγωνιστική της Super League έληξε 0-0 και αυτή ήταν η τρίτη χρονιά που δεν περνούν από τη Ξάνθη οι “ερυθρόλευκοι”.

Ο Ισπανός γκολκίπερ της Ξάνθης ήταν σταθερός τις δύο φορές που χρειάστηκε να επέμβει. Ο Ολυμπιακός έκανε οκτώ τελικές στο πρώτο 45λεπτο, ενώ η Ξάνθη καμία. Μόνο ο Ουίλιαμ ντε Αμορίμ έκανε δύο σουτ, τα οποία κόντραραν. Οι παίκτες της Ξάνθης φώναξαν για ένα φάουλ του Ομάρ στον Αμορίμ, που πήγε να φύγει στην κόντρα, ενώ οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Σόσα σε σέντρα του Νορβηγού από δεξιά.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Διαμαντόπουλος έκρινε ότι το παιχνίδι έπρεπε να συνεχιστεί. Ο Ολυμπιακός από εκεί και πέρα διαμαρτυρήθηκε που δεν πήγε ο ρέφερι από την Αρκαδία να τσεκάρει στο VAR τη φάση του 24′, σε πτώση του Ελ Αραμπί στην περιοχή της Ξάνθης. Το 45λεπτο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να έχει ποσοστό κατοχής μπάλας 61%, σε ένα πρώτο ημίχρονο που κυριάρχησε στο γήπεδο, αλλά δεν βρήκε τρόπο να νικήσει τον Αμπάντ.

Δυναμικά ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός. Μέσα στο ίδιο λεπτό, στο 47′, έκανε δύο καλές φάσεις.  Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχιζαν να πιέζουν και οι γηπεδούχοι επεδίωκαν πλέον να “χτυπάνε” στην κόντρα. Είναι ενδεικτική η φάση του 57′, όταν έφυγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση ο Στάρτζεον. Ο Ραμίρεθ στο 60′ έκανε την πρώτη αλλαγή. Έριξε στο ματς τον φορ Φοσέ και έβγαλε τον Τζουρίτσκοβιτς.

Στο 75′ την κεφαλιά του Γκερέρο απέκρουσε ο Αμπάντ.  Τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο οι “ερυθρόλευκοι” πραγματοποίησαν σουτ εκτός περιοχής, μήπως και μπορέσουν έτσι να βάλουν γκολ.

Η καλύτερη ευκαιρία που έκανε η Ξάνθη σε όλο το 90λεπτο ήταν η εκτέλεση φάουλ του Εντουάρντο στο 86′, που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στα πέντε λεπτά καθυστερήσεων που δόθηκαν, οι “ερυθρόλευκοι” πίεσαν, αλλά η αλήθεια είναι ότι άξια αναφοράς τελική δεν έκαναν. Προσπάθησαν να απειλήσουν από στατικές φάσεις, οι οποίες δεν απέδωσαν καρπούς.

XANTHI FC (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Σόσα (80′ Ντίρεσταμ), Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κοβάσεβιτς, Τερκί, Μουλέν (68′ Εντουάρντο), Στάρτζεον, Ντουρίτσκοβιτς (60′ Φοσέ), Ντε Αμορίμ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μάρτινς): Σα, Ελαμπνελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (65′ Μασούρας), Ποντένσε (82′ Βαλμπουενά), Σουντανί (65′ Γκερέρο), Ελ Αραμπί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…