Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Για τον Δήμο Αβδήρων έτρεξε στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης ο Δημήτρης Πάντος

Για τον Δήμο Αβδήρων έτρεξε στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης ο Δημήτρης Πάντος

0

Κατέγραψε ατομικό ρεκόρ και σήκωσε τη σημαία με το έμβλημα του δήμου Αβδήρων στο τέρμα μπροστά από την Αγιά Σοφιά

 

Μίλησε στο «Ε» για την προσπάθειά του – Μηνύματα χαράς και συγκίνησης από την οικογένεια και τους φίλους του

 

Υπέβαλε πρόταση στον δήμο Αβδήρων για διοργάνωση αγώνα δρόμου από το Μουσείο των Αβδήρων έως τον Αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων

 

 

Διάνυσε δυο …ηπείρους για να σηκώσει μπρος στο παγκόσμιο σύμβολο της Χριστιανοσύνης την Αγιά Σοφιά το λάβαρο της ψυχής του με το έμβλημα του δήμου Αβδήρων! Ο λόγος για τον 35χρονο Αβδηρίτη Δημήτρη Πάντο που έτρεξε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στον 41ο  διηπειρωτικό Μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης, κάνοντας ατομικό ρεκόρ με 4 ώρες 16 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα  και βελτιώνοντας τον χρόνο του κατά 27 λεπτά!

Ο αγώνας ξεκίνησε από την Ασιατική πλευρά και οι αθλητές αφού διένυσαν τα 42,5  χιλιόμετρα τερμάτιζαν στην Ευρωπαϊκή πλευρά μπροστά από την Αγία Σοφία. Να σημειώσουμε ότι στον αγώνα συμμετείχαν 37.000 αθλητές από όλο τον κόσμο! Από την Ελλάδα συμμετείχαν 100 αθλητές και από την Ξάνθη είχαμε 10 συμμετοχές.

Σήκωσε την σημαία του τόπου του μπρος στην Αγιά Σοφιά

Ο Δημήτρης Πάντος μίλησε στο «Ε» για την προσπάθειά του, την επίτευξη του στόχου του και τα συναισθήματά του μετά τον αγώνα: «Ασχολούμαι τα τελευταία 5 χρόνια με το άθλημα του Μαραθώνιου. Έχω τρέξει σε 9 ημιμαραθώνιους, και σε 220 αγώνες γενικά. Σ’ αυτό όμως τον αγώνα επιθυμούσα μ’ όλη την ψυχή να συμμετέχω. Ήταν ένα στόχος, ένα προσωπικό στοίχημα για μένα να τρέξω σ’ αυτόν τον αγώνα, σ’ αυτή την πόλη και να τερματίσω μπρος στην Αγιά Σοφιά.

Ένα ιστορικό σύμβολο για όλους μας… Αυτή την πολύ σημαντική στιγμή με έντονο συναισθηματικό φορτίο ένιωσα την ανάγκη να σηκώσω την σημαία του τόπου που γεννήθηκα και αγαπώ, των Αβδήρων, τη σημαία με το έμβλημα του δήμου Αβδήρων που ζήτησα και πήρα μαζί μου.  Ήταν κάτι πολύ σημαντικό για μένα και τη σύζυγό μου Ζαχαρούλα που ήταν εκεί, με περίμενε και με συμπαραστέκεται πάντα». Ο 35χρονος Δημήτρης είναι ιδιωτικός υπάλληλος με δύσκολο ωράριο, παρόλα αυτά βρίσκει τον χρόνο να προπονείται για τους αγώνες, πότε στο γήπεδο της Ασπίδας και πότε στον Νέστο. Γι αυτό τον αγώνα είχε προπονηθεί πολύ καλά με την βοήθεια του  προπονητή του Παναγιώτη Γεωργούλα γι αυτό και κατάφερε να κάνει αυτό τον χρόνο που αποτελεί μεγάλο ατομικό του ρεκόρ. Παλαιότερα  – όπως μας είπε – είχε ασχοληθεί με άλλα αθλήματα όπως βάρη και ποδηλασία αλλά τώρα τον έχουν συνεπάρει οι αγώνες δρόμου αντοχής και είναι μέλος της ομάδας xanthi runners.

Ένας αγώνας δρόμου από το Μουσείο των Αβδήρων έως τον Αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων

Mε στόχο και την προβολή του τόπου του υπέβαλλε την πρόταση να διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του δήμου κατά την περίοδο των Δημοκριτείων ένας αγώνας που θα ξεκινά από το Μουσείο των Αβδήρων και θα τερματίζεται στον Αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων. Έτσι ο θεσμός θα εμπλουτιστεί και με αθλητικό περιεχόμενο και θα διευρυνθεί προσελκύοντας συμμετοχές αθλητών και από άλλες χώρες. Απομένει στην δημοτική αρχή να τον εντάξει στον σχεδιασμό της γιατί είναι μια καλή ιδέα που θα ανανεώσει τον θεσμό και θα τον εμπλουτίσει.

Μηνύματα χαράς και συγκίνησης από την οικογένεια και τους φίλους του

Η επιτυχία του Δημήτρη δεν άφησε ασυγκίνητους τους Ξανθιώτες και τους συντοπίτες φίλους του. Όπως μας είπε από την  στιγμή που δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες στα social media λαμβάνει πολλά επαινετικά μηνύματα που του δίνουν δύναμη να συνεχίσει τις προσπάθειές του. Ιδιαίτερη δε είναι η χαρά η συγκίνηση και η περηφάνια των γονιών του, των συγγενών και των φίλων του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…