Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Φουντώνει « η αγανάκτηση εναντίον του ΕΚΑΒ

«Φουντώνει « η αγανάκτηση εναντίον του ΕΚΑΒ

0
ekav

Του προσάπτουν καθυστέρηση και δυσλειτουργικότητα – Καταγγελίες κατοίκων

 Σοβαρό περιστατικό το μετέφεραν με Ι.Χ. –  Το ΕΚΑΒ τους συνέστητε 2 DEPON  και να περιμένουν!

 Απροστάτευτοι και εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους και την ατυχία τους νιώθουν οι κάτοικοι εκτός αστικού ιστού, της ορεινής αλλά και της πεδινής ζώνης  όταν έχουν ν’ αντιμετωπίσουν ένα έκτακτο περιστατικό που χρήζει άμεσης μεταφοράς στην πλησιέστερη  υγειονομική μονάδα της περιοχής τους.  Ειδοποιούν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο αν θα έρθει πριν να είναι αργά… για την ζωή τους ή τη ζωή κάποιου δικού τους.

Πολλά τα περιστατικά που έχουν περιέλθει υπ’ όψιν μας μετά από καταγγελίες τα οποία και καταδεικνύουν ότι φουντώνει η αγανάκτηση, η αγωνία και η ανασφάλεια των κατοίκων αυτών των περιοχών

Περίμενε ώρες με τραύμα στην σπονδυλική στήλη για να την μεταφέρουν από  το σπίτι στο Κέντρο Υγείας και μετά στο νοσοκομείο

Συνέβη πριν δύο εβδομάδες σε χωριό της ορεινής περιοχής. Γυναίκα που ζει μόνη έμεινε ακινητοποιημένη μετά από πτώση όπου τραυματίστηκε στην μέση της, περιμένοντας ώρες το ασθενοφόρο το οποίο ειδοποίησε αφού κατέβαλλε τεράστια προσπάθεια για να το κάνει. Κι όταν αυτό ήρθε την μετέφερε στο Κέντρο υγείας Εχίνου για να πάρει παραπεμπτικό και να την μεταφέρει στον Νοσοκομείο Ξάνθης όπου και νοσηλεύτηκε! Πρόκειται για μια περιττή χρονοτριβή που θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνη γι την υγεία της ή να της κοστίσει μια σοβαρή αναπηρία.

 Σοβαρό περιστατικό το μετέφεραν με Ι.Χ. –  Το ΕΚΑΒ τους συνέστησε 2 DEPON  και να περιμένουν!

Ένα άλλο περιστατικό καταγγέλλει πολίτης με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας επικριτικά σχόλια σ’ ότι αφορά τη συμπεριφορά του ΕΚΑΒ.

Γράφει λοιπόν ο Γ. Φ. : «Χθες το βράδυ χρειάστηκα ασθενοφόρο για την μεταφορά ενός συγγενικού μου προσώπου στο νοσοκομείο. Ο Κεχρόκαμπος ανήκει στο κέντρο υγείας Σταυρούπολης Ξάνθης. Καλώντας το ΕΚΑΒ(166)βγαίνει το τηλεφωνικό κέντρο Αλεξανδρούπολης το οποίο μας είπε ότι ο Κεχρόκαμπος είναι ακριβώς στα όρια Ξάνθης Καβάλας και δεν είναι αρμόδιοι αυτοί. Καλώντας το ΕΚΑΒ Καβάλας και αφού περιγράψαμε την κατάσταση του ασθενούς, μας είπαν να δώσουμε στον ασθενή δύο Depon και να περιμένουμε να ξημερώσει κρίνοντας μάλλον ότι δεν είναι κάτι σοβαρό (δια μαγείας). Αφού είπα κάποια κοσμικά επίθετα τους έκλεισα το τηλέφωνο. Ο ασθενής ήταν υποβασταζόμενος με παραισθήσεις, σαρδάμ, απώλεια  προσανατολισμού κ.λ.π.

Μεταφέρθηκε στο δικό μου Ι.Χ με καρέκλα και με μεγάλη δυσκολία ρισκάροντας να μας πέσει κάτω διότι δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του και πήγαμε στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Αφού φτάσαμε στο νοσοκομείο το ΕΚΑΒ Καβάλας θυμήθηκε να μας κάνει κλήση και να ρωτήσει τι έγινε, τους είπα ευχαριστώ πολύ αν περιμέναμε εσάς ο ασθενής θα είχε αποβιώσει. Στον ορεινό όγκο οι κάτοικοι είναι μάλλον δεύτερης και τρίτης κατηγορίας για αυτό χρήζουν και διαφορετικής μεταχείρισης. Οι πολιτευτές της περιοχής (ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΔΗΜΑΡΧΟΙ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ) θέλω να ξέρω αν συνέβαινε αυτό σε κάποιον δικό τους άνθρωπο τι θα έκαναν; Γιατί άραγε σιωπούν κι αυτό το μείζον θέμα δεν παίρνει τεράστιες διαστάσεις; Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου Ξάνθης για την άψογη εξυπηρέτηση και συμπεριφορά τους».

Χωρίς ασθενοφόρο 1 χρόνο το Κέντρο Υγείας Αβδήρων – Για όλα αυτά αναμένουμε απαντήσεις από το ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης

Να σημειώσουμε ότι το Κέντρο Υγείας Αβδήρων είναι 1 χρόνο χωρίς ασθενοφόρο. Και από εκεί έχουμε καταγγελίες για ανάλογα περιστατικά να περιμένουν ώρες καρδιοπαθείς με κρίση για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει άμεσες απαντήσεις από το ΕΚΑΒ τις οποίες αναζητήσαμε ωστόσο δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία μας με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης που έχει την ευθύνη των μεταφορών ασθενών για όλη την περιοχή της Θράκης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…