Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκτεταμένες ζημιές από τις βροχοπτώσεις στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής

Εκτεταμένες ζημιές από τις βροχοπτώσεις στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής

0

Άμεσα ξεκινά εργασίες συντήρησης η Διοίκηση του ΔΠΘ

Λόγω της εκτεταμένων βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών, προκλήθηκαν ζημιές στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, χωρίς όμως να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα το οποίο έθεσε σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού.

Σύμφωνα με το συμβάν, οι πρυτανικές αρχές ενημερώθηκαν για το πρόβλημα  και ζήτησαν την άμεση διακοπή των εκπαιδευτικών εργασιών, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του Ιδρύματος παρενέβη προκειμένου να γίνει η ορθή εκτίμηση των ζημιών και η άμεσή αποκατάστασή τους.

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, όπως και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής που πραγματοποιούν διδασκαλίες στο αμφιθέατρο, διέκοψαν τα μαθήματά τους  ενημερώνοντας τους φοιτητές και τους διδάσκοντες για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης. Συνεργεία επισκευής έχουν ήδη ξεκινήσει  τις εργασίες προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Το Πανεπιστήμιο προγραμματίζει την ολοκλήρωση των υπό εξέλιξη εργασιών στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς και την  αναβάθμιση του αμφιθεάτρου, ενώ  παράλληλα αναζητά λύσεις για την πραγματοποίηση των μαθημάτων σε άλλους χώρους.

Προβλέπεται, όχι μόνο η αποκατάσταση των ζημιών,  αλλά και περαιτέρω  ενίσχυση της λειτουργικότητας του χώρου του αμφιθεάτρου,  προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και απαιτήσεις για το έργο  της πανεπιστημιακής διδασκαλίας.

Αναλυτικά,  οι εργασίες που ξεκίνησαν να υλοποιούνται στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής, είναι: – αντικατάσταση φθαρμένης υγρομόνωσης – θερμομόνωση – αποξήλωση υφιστάμενης ψευδοροφής και κατασκευή νέας – αντικατάσταση φωτιστικών – νέοι χρωματισμοί εσωτερικού χώρου – επανατοποθέτηση ηχητικού συστήματος. Μελλοντικά προβλέπονται η αντικατάσταση δαπεδόστρωσης, η τοποθέτηση εσωτερικών σκίαστρων και η αντικατάσταση των καθισμάτων.

«Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν για τη λειτουργία του ακριτικού μας Πανεπιστημίου, η Διοίκηση διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων και του έργου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης», σημείωσαν σχετικά οι πρυτανικές αρχές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Νοσοκομείο καλεί τους ξανθιώτες να συνεχίσουν να προσφέρουν το αίμα τους

Τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας στη Μονάδα Αιμοδοσίας Με ανακοίνωσή του το Γενικό Νοσο…