Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αύριο η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με το αίτημα που έθεσε η αντιπολίτευση

Αύριο η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με το αίτημα που έθεσε η αντιπολίτευση

0

19 δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν να συζητηθεί το θέμα των απευθείας αναθέσεων

 Σ. Μελισσόπουλος: «Επιδιώκουμε να καθιερώσουμε για την πόλη μας τις λογικές της διαφάνειας, του μέτρου, της αξιοπρέπειας και της αισιόδοξης προοπτικής»

 Αύριο, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 15.00 συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα 19 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης με θέμα τη διεξοδική συζήτηση για τη διαχείριση των απευθείας αναθέσεων από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Στο αίτημά τους, οι σύμβουλοι που υπογράφουν από τις παρατάξεις Μελισσόπουλου, Παπαχρόνη, Χατζηθεοδώρου και Λύρατζη αναφέρουν: «κύριε Πρόεδρε, με αφορμή,

1ον) Τη με αριθμ. πρωτ. 30084/7 Νοεμβρίου 2019 ΑΠΟΦΑΣΗ (1724) ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Φανουράκης και έχει ως θέμα την Ανάκληση προηγούμενης απόφασης του Δημάρχου Ξάνθης (1657/29094/31-10-2019) με την οποία όπως αποδείχθηκε λανθασμένα είχε ανατεθεί υπηρεσία σε ιδιώτη και είχε υπογραφεί μάλιστα και ιδιωτικό συμφωνητικό, διότι δεν είχαν τηρηθεί τα προβλεπόμενα από το άρθρο 32 παρ. 2γ του νόμου 4412/2016

και

2ον) Τον ήδη μεγάλο αριθμό αποφάσεων που αφορούν προμήθειες ή υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης και έχουν εκτελεστεί με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων ,

Αιτούμαστε τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με Θέμα:

«Ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Ξάνθης σχετικά με τη λήψη αποφάσεων που αφορούν προμήθειες ή υπηρεσίες και πραγματοποιούνται με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων».

(Άρθρο 4 του με αριθμ. 5/23-3-2011 πρακτικού της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης με θέμα: «Τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης» και άρθρο 67 του νόμου 3852/2010).

Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί διεξοδικά το συγκεκριμένο ζήτημα προς αποφυγή μελλοντικών παρόμοιων αποφάσεων, αλλά και θα ενημερωθεί διεξοδικά το σώμα για το πώς αντιλαμβάνεται και πώς σκοπεύει να κάνει χρήση η νέα Δημοτική Αρχή του δικαιώματος που της παρέχει ο Νόμος σχετικά με τις διαδικασίες απευθείας αναθέσεων».

Ο ίδιος ο Σάββας Μελισσόπουλος, πρωτοβουλία του οποίου αποτέλεσε και η εν λόγω αίτηση, σχολίασε: «στην Ξάνθη, δυστυχώς πρέπει καθημερινά να παλεύεις για το αυτονόητο… Αυτό που για πολλές Ευρωπαϊκές, αλλά και Ελληνικές πόλεις θεωρείται δεδομένο, για εμάς εδώ αποτελεί καθημερινό αγώνα ανάγκης! τέσσερις δημοτικές παρατάξεις λοιπόν, αποτελούμενες από 19 δημοτικούς συμβούλους, το μισό σχεδόν Δημοτικό Συμβούλιο δηλαδή, υποβάλαμε αίτημα για να συζητηθεί το ζήτημα των πολλών και ανεξέλεγκτων απευθείας αναθέσεων που πραγματοποιούνται στο Δήμο Ξάνθης. Κύριε Δήμαρχε, με αυτή μας την ενέργεια επιζητούμε να καθιερώσουμε για την πόλη μας τις λογικές της διαφάνειας, του μέτρου, της αξιοπρέπειας και της αισιόδοξης προοπτικής, με σκοπό μια καλύτερη ζωή για όλους τους συνδημότες μας. Ταυτόχρονα επιθυμούμε να διαμορφώσουμε νέες συνειδήσεις με πολίτες ενημερωμένους, με πολίτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, γνωρίζουν όμως και τις υποχρεώσεις τους. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι αν δεν αλλάξει ολόκληρη η φιλοσοφία και η πρακτική ενός Δήμου, δεν μπορούν να αλλάξουν νοοτροπία και λογική οι πολίτες που τον αποτελούν».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μ. Μπαράν: Β’ κατηγορίας οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ;

Ερώτηση στον Μ. Βορίδη για το πλαφόν των 100 λίτρων γάλακτος  Πλήττει κυρίως τους κτηνοτρό…