Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το βιβλίο της Έλενας Μαρούτσου «δύο» στο… ομώνυμο βιβλιοπωλείο της Ξάνθης

Το βιβλίο της Έλενας Μαρούτσου «δύο» στο… ομώνυμο βιβλιοπωλείο της Ξάνθης

0

Το παρουσιάζει την Παρασκευή ο συγγραφέας Κώστας Καβανόζης

Οι εκδόσεις ΚΙΧΛΗ και το βιβλιοπωλείο 2 διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Μαρούτσου (δεύτερη φωνή: ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΩΣΚΟΛΟΥ) «δύο» την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Κώστας Καβανόζης, συγγραφέας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα.

Το βιβλίο

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της μητέρας της, η αφηγήτρια ανακαλύπτει τυχαία μια σειρά επιστολών που συνοδεύονται από σκίτσα εμπνευσμένα από τις φωτογραφίες της Αμερικανίδας φωτογράφου Ντιάν Άρμπους. Ακολουθώντας τον μίτο αυτών των επιστολών θα καταδυθεί στα έγκατα της οικογενειακής της ιστορίας, στις στοές των μεταλλείων της Σερίφου, όπου προσωπικές και συλλογικές εξεγέρσεις έχουν πνιγεί στο αίμα.

Το «Δύο» αποτελεί μια πολύπτυχη αφήγηση όπου γραφή, φωτογραφία και ζωγραφική αλληλοκαθρεφτίζονται. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα το οποίο ανιχνεύει τα νήματα που ενώνουν τη συλλογική με την προσωπική ιστορία και συνάμα ψαύει τα όρια της ατομικής ταυτότητας και της ερωτικής επιθυμίας. Τέλος, βάζει το δάχτυλο στην πληγή του πρωταρχικού δεσμού μάνας και κόρης.

Μια ιστορία που χτυπάει επίμονα την κλειδωμένη πόρτα της αγάπης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

 Η συγγραφέας

Η Έλενα Μαρούτσου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία και στις Εικαστικές Τέχνες στο Reading University της Αγγλίας. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το κολάζ. Έχει γράψει τις συλλογές διηγημάτων «Του ύψους και του βάθους», «Οι προδοσίες των ονομάτων», «Οι χυδαίες ορχιδέες» (υποψήφιο για το Βραβείο του περιοδικού Ο Αναγνώστης, για το Βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, καθώς και για το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος). Το 2009 το μυθιστόρημά της «Μεταξύ συρμού και αποβάθρας» βραβεύτηκε με το Athens Prize for Literature από το περιοδικό (δέ)κατα. Ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Αθήνα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…