Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Θερμή υποδοχή των Ξανθιωτών στους Ευζώνους

Θερμή υποδοχή των Ξανθιωτών στους Ευζώνους

0

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια της έκθεσης της Ευζωνικής Στολής στην Λέσχη Αξιωματικών

 

Συγκίνηση και χειροκρότημα για τον 91χρονο συμπολίτη μας  κ. Ξενοκράτη Χατζηεμμανουήλ που υπηρέτησε στην Προεδρική Φρουρά

 

  

Θερμότατη υποδοχή επιφύλαξαν οι Ξανθιώτες στους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς και στην έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Η Ευζωνική Στολή», η οποία περιλαμβάνει 40 έργα του ζωγράφου Γιάννη Μυλωνά και αποτελεί δωρεά Χαϊτογλου για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς. Τα εγκαίνια της έκθεσης που φιλοξενείται στην Λέσχη Αξιωματικών, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα ωστόσο η έκθεση λειτουργεί άτυπα από την Δευτέρα και έχει μεγάλη επισκεψιμότητα όπως επεσήμανε ο επικεφαλής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας. Να σημειώσουμε  ότι η έκθεση συνδιοργανώθηκε από το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το Δ΄ Σώμα Στρατού και τον Δήμο Ξάνθης στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού των 100 χρόνων από τα Ελευθέρια της Ξάνθης.

Κοσμοσυρροή στην έκθεση των Ευζώνων – Συγκίνηση από τους παλαιούς Εύζωνες

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και παρόντων των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών ο Μητροπολίτης Παντελεήμων τέλεσε τον αγιασμό. Παρόντες ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης, ο αντιπεριφερειάρχης  Ξάνθης Ν. Ευφραμίδης, ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Μ. Μπουρχάν, ο τοποτηρητής της Μουφτείας Χ. Μπιλάλ, ο στρατηγός διοικητής του Δ.Σ.Σ.  Αντιστράτηγος Χ. Λαλούσης, δημοτικοί σύμβουλοι και ο σύλλογος Ευζώνων Ξάνθης με το μεγαλύτερο μέλος του τον κ. Ξενοκράτη Χατζηεμμανουήλ 91 ετών που υπηρέτησε πριν από πολλά χρόνια στην Προεδρική Φρουρά, παρακολούθησε συγκινημένος την τελετή,  τιμήθηκε από τον επικεφαλής του Στρατιωτικού Γραφείου και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Μια συγκινητική στιγμή απόδοση τιμής στον συμπολίτη εύζωνα 91 ετών
Ο Σύλλογος Ευζώνων Ξάνθης. Όλοι τους υπηρέτησαν στην Προεδρική φρουρά

 

Η αυριανή γενιά των Ευζώνων …
Στους πίνακες απεικονίζονται στολές Ευζώνων

Ένα τσαρούχι, δώρο για τον Δήμαρχο Ξάνθης από τους Ευζώνους

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …