Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τα αποτελέσματα του Χημείου για το νερό των Κιμμερίων

Τα αποτελέσματα του Χημείου για το νερό των Κιμμερίων

0

Ασφαλές και υγιεινό το νερό λένε οι αναλύσεις, αλλά οι πολίτες συνεχίζουν να ανησυχούν

Προβληματισμένοι εμφανίζονται στο διαδίκτυο συμπολίτες για την ποιότητα του νερού των Κιμμερίων, με βάση μετρήσεις στις οποίες προβαίνουν κυρίως ως προς τα νιτρικά άλατα, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα είναι κοντά στα επιτρεπόμενα όρια, αλλά όχι εντελώς καθησυχαστικά.

Προκειμένου να δώσει απαντήσεις στους πολίτες η ΔΕΥΑΞ έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των αναλύσεων από το τμήμα Περιβάλλοντος για τα Κιμμέρια, όπου επισημαίνεται: «η ποιότητα του πόσιμου νερού του δήμου Ξάνθης είναι άριστη και εμπίπτει στις διατάξεις της ΚΥΑ Γ1 (δ) /ΓΠ οικ. 67322/ΦΕΚ/3282 Β/19-9-2017.

Οι έλεγχοι και επεμβάσεις μας σε όλους τους τομείς τροφοδοσίας του πόσιμου νερού είναι μία προσπάθεια συνεχής και αδιάλειπτη σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ώστε να τροφοδοτούνται οι καταναλωτές με ασφαλές και υγιεινό νερό. Κάποιες αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας για τα όρια των νιτρικών, δεν ευσταθούν γιατί οι μετρήσεις μας καθώς και οι μετρήσεις από ανεξάρτητα εργαστήρια δεν έχουν δείξει υπέρβαση των 50 mg/lt που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προτείνει ως ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή συγκέντρωσης των νιτρικών στο πόσιμο νερό. Αυτό το όριο έχει θεσπιστεί και στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…