Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στρατιωτική λύση στον χωματόδρομο της «Θηλιάς»

Στρατιωτική λύση στον χωματόδρομο της «Θηλιάς»

0

Το 724 τάγμα Μηχανικού του Δ΄Σ.Σ προέβη σε διάνοιξη και συντήρηση του χωματόδρομου 5 χιλιομέτρων

 

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Στρατηγό και το Δ.Σ. Στρατού από τους κατοίκους της ορεινής περιοχής: ««Ένα Ευχαριστώ …5 χιλιομέτρων»… Μαζί με το δρόμο άνοιξαν και τις καρδιές μας…»

 

 

Με παρέμβαση του Στρατού δόθηκε λύση σ’ ένα  χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της ορεινής περιοχής του οικισμού Διάφορου και όχι μόνο. Ξεχασμένοι από δήμο και περιφέρεια  ήταν αναγκασμένοι να μετακινούνται και να διακινούν ζωοτροφές  σ’ ένα δύσβατο χωματόδρομο 5 χιλιομέτρων από την περιοχή πίσω από το Μοναστήρι της Καλαμούς έως το χωριό Διάφορο κάτι που δυσκόλευε την καθημερινότητα τους , την ασφάλεια αυτών και των παιδιών που μετακινούνται καθημερινά για τα σχολεία τους στην Ξάνθη αλλά και όσους άλλους επιζητούν να έχουν πρόσβαση στην περιοχή. Επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την κοινωνική του ευαισθησία, αφουγκράστηκε το πρόβλημα και έδωσε με συνοπτικές διαδικασίες λύση.

Διάνοιξη και συντήρηση του δρόμου της Θηλιάς από τον Στρατό

Έτσι συνεργείο των τεχνικών υπηρεσιών  του Στρατού  πραγματοποίησε εργασίες διάνοιξης και συντήρησης του τμήματος των 5 χιλιομέτρων διευκολύνοντας έτσι την διέλευση έως ότου η περιφέρεια αποφασίσει να προχωρήσει σε ασφαλτόστρωση. Αυτό προκάλεσε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στους κατοίκους που απέστειλαν ευχαριστήρια επιστολή στον Στρατηγό και στο 724 τάγμα Μηχανικού του Δ΄Σ.Σ. με τον τίτλο: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ… 5 χιλιομέτρων στο Δ.Σ. Σ.»!

«Ένα Ευχαριστώ …5 χιλιομέτρων»… Μαζί με το δρόμο άνοιξαν και τις καρδιές μας…»

Στην επιστολή τους αναφέρουν: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ πέντε ολόκληρων χιλιομέτρων στο νέο μας Στρατηγό και στο 724 τάγμα Μηχανικού που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν διανοίγοντας και συντηρώντας τον χωματόδρομο από το Μοναστήρι της Καλαμούς έως το χωριό Διάφορο και μαζί με τον δρόμο άνοιξαν και τις καρδιές μας. …Πέντε χιλιόμετρα και όμως αρκούν προσωρινά για την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων (ζωοτροφών) και ανθρώπων στις κατοικίες τους. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια εγκλωβισμένοι και αποκλεισμένοι και χωρίς καμιά  συντήρηση του δρόμου από την πολιτεία. Σε καθημερινή βάση ο δρόμος αυτός θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των διερχομένων ειδικά των νέων παιδιών που με μηχανές πάνε το πρωί στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ξάνθης. Η συντήρηση του δρόμου πρέπει να προχωρήσει έως το επόμενο χωριό (2.5 χιλιομέτρων) τα Πανέρια. Περιμένουμε την περιφέρεια αυτή την φορά». Μια επιστολή που υπογράφουν οι κάτοικοι του χωριού Διάφορο και Πανέρια και της ορεινής περιοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για το γνωστό θέμα με την Θηλιά, ένα έργο που ενώ επρόκειτο να δημοπρατηθεί από το Δασαρχείο για να γίνει η ασφαλτόστρωση σταμάτησε

Η δημοπράτηση ακυρώθηκε όπως έγραψε με ρεπορτάζ του το «Ε» για «τεχνικούς λόγους» όπως μας είπαν από το Δασαρχείο και την Διεύθυνση Δασών ωστόσο το ζήτημα για το τι μέλλει γενέσθαι και για το τι πρέπει γενέσθαι παραμένει.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…