Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη Βουλή το κτηριακό του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου

Στη Βουλή το κτηριακό του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου

0

Με ερώτηση του Μπαράν Μπουρχάν προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Υποδομών

Άμεση λύση στο πρόβλημα στέγασης του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης ζητά ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν με ερώτησή του προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Υποδομών.

Στην ερώτησή του αναφέρει: «σε οριακό σημείο έχει φτάσει η κατάσταση στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης όπου 740 μαθητές στοιβάζονται σε ένα ακατάλληλο κτίριο. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη και υστερεί ως προς τις προϋποθέσεις ασφάλειας, επαρκούς αντισεισμικού ελέγχου και ευνοϊκών προς τη διδασκαλία συνθηκών, ενώ κάποιες αίθουσες δεν διαθέτουν επαρκές φως και αερισμό και τα μαθήματα γίνονται ακόμα και σε υπόγεια.

Το διαχρονικό κτιριακό πρόβλημα του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου σχολείου επιδεινώθηκε από την εγγραφή φέτος 161 παιδιών ενώ έχουν αποφοιτήσει 77, προκαλώντας συμφόρηση, καθώς αποτελεί το μοναδικό Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο στην Ξάνθη. Λόγω  όμως της αύξησης του αριθμού των μαθητών, ούτε αυτές επαρκούν και προφανώς ούτε η λειτουργία απογευματινής βάρδιας είναι λύση, αφού τα παιδιά έχουν φροντιστήρια και άλλες υποχρεώσεις τις ίδιες ώρες.

Γι’ αυτό το λόγο μαθητές και γονείς προχώρησαν σε κινητοποιήσεις. Το σχολείο τελούσε για ένα διάστημα μάλιστα υπό κατάληψη στην αρχή της χρονιάς και είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να δοθεί άμεση λύση στο κτιριακό θέμα, είτε με την παραχώρηση άδειας για την ανέγερση 4 ακόμα αιθουσών ΠΡΟΚΑΤ στο χώρο του παραρτήματος, είτε με παραχώρηση αιθουσών στην παλιά εστία με κατάλληλη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου.

Τα παιδιά του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου, όπως όλα τα παιδιά, απ’ το Νηπιαγωγείο ως το Λύκειο, δικαιούνται ένα νέο κατάλληλο χώρο στέγασης, σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο».

Με βάση τα παραπάνω ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:

1.Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της στέγασης του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου σχολείου Ξάνθης;

2.Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί η Κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει μια μόνιμη λύση στέγασης στο μέλλον με κατάλληλες  και βιώσιμες συνθήκες για μαθητές και διδάσκοντες;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…