Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι Ξανθιώτες σήμερα βαδίζουν «Στα βήματα της Απελευθέρωσης»

Οι Ξανθιώτες σήμερα βαδίζουν «Στα βήματα της Απελευθέρωσης»

0

Στις 11.30 η συμβολική πορεία με αφετηρία την πλατεία Δικαστηρίων

Ο δήμος Ξάνθης καλεί φορείς και δημότες να συμμετέχουν σήμερα στις 11:30, στην συμβολική πορεία «Στα βήματα της Απελευθέρωσης», η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης, και σε ανάμνηση της εισόδου του απελευθερωτικού στρατιωτικού τμήματος στην πόλη στις 4 Οκτωβρίου 1919.

Συμβολικά η πομπή θα έχει ως αφετηρία την πλατεία Δικαστηρίων, ως χώρο καθόδου απελευθέρωσης  της 9ης Μεραρχίας στην Ξάνθη. Κατόπιν θα πραγματοποιηθούν τρεις (3) ολιγόλεπτες συμβολικές στάσεις, με αντίστοιχες τιμές στην Ελληνική σημαία  :

  • Στον ΙΝ Της Του Θεού Σοφίας (Σύμβολα Ορθοδοξίας και Πίστης) για να τιμηθεί ο Χριστιανισμός κι η Ορθοδοξία. Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης θα υποδεχθεί στην είσοδο του προαύλιου χώρου του Ναού την πομπή απελευθέρωσης, ατενίζοντας συμβολικά την σημαία Απελευθέρωσης.
  • Στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης για να τιμηθεί ο Στρατός και το ΔΣΣ. Ο Διοικητής του ΔΣΣ θα υποδεχθεί στην είσοδο της Λέσχης την πομπή, ατενίζοντας συμβολικά την σημαία Απελευθέρωσης.
  • Στον Πύργο Ρολογιού Ξάνθης για να τιμηθεί ο λαός της πόλης. Ο Δήμαρχος της Ξάνθης, θα υποδεχθεί στην είσοδο του ιστορικού ρολογιού την πομπή και θα παραλάβει τη σημαία της απελευθέρωσης, προκειμένου να υψωθεί στον ιστό του πύργου, σε ανάμνηση του εύζωνα στρατιώτη που ύψωσε παρόμοια σημαία κατά την ημέρα της απελευθέρωσης.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…