Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Οι εργαζόμενοι της Ξάνθης γυρνούν την πλάτη στις απεργίες και στους συνδικαλιστές

Οι εργαζόμενοι της Ξάνθης γυρνούν την πλάτη στις απεργίες και στους συνδικαλιστές

0

Μετρημένοι στα δάκτυλα στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης Ηχηρό μήνυμα απαξίωσης στο συνδικαλιστικό κίνημα

 

 

Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ξάνθης , Α. Μπεμπεκίδης: «Καιρός είναι να βρούμε άλλους τρόπους πάλης με ευθύνες όλων  μας»

 

 

 Απογοητευτική ήταν για μια ακόμη φορά η συμμετοχή στην κατ’ ευφημισμόν πλέον απεργιακή συγκέντρωση και κινητοποίηση που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης το πρωί της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και συμμετείχε με στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ αλλά και άλλα κλαδικά σωματεία και Ομοσπονδίες.

Το ηθικόν ακμαιότατον από τους συνδικαλιστές

Ηχηρό μήνυμα απαξίωσης στο συνδικαλιστικό κίνημα

Μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν οι συνδικαλιστές που έδωσαν παρών στο Εργατικό Κέντρο και αυτή η απουσία των εργαζομένων αποτελεί συγχρόνως μια κραυγή ότι πλέον δεν τους αφορά ο συνδικαλισμός και οι συνδικαλιστές ούτε η μορφή αυτών των κινητοποιήσεων.  Καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη να προβληματιστούν όλοι στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης αναφορικά με τους τρόπους κινητοποιήσεων αλλά και την επικοινωνία που έχουν με τον χώρο που εκπροσωπούν. Θέματα που έθιξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης με πρωταρχικό ζητούμενο την ενότητα στο εργατικό κίνημα: «Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σήμερα με πρόταση της ΓΣΕΕ. Τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες συμμετέχουν στην απεργία.  Στην Ξάνθη έχουμε ελάχιστο κόσμο όπως για άλλη μια άλλη φορά. Τα νομοσχέδια όμως θα κατατεθούν θα είναι σε βάρος των εργαζομένων. Εμείς θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να καταλάβουμε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι ότι πρέπει να αναλάβουμε τι ευθύνες μας ότι πρέπει να συμμετέχουμε σε απεργίες γιατί αυτές δεν γίνονται για το θεαθήναι αλλά ο σκοπός είναι ιερός».

Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ξάνθης , Α. Μπεμπεκίδης: «Καιρός είναι να βρούμε άλλους τρόπους πάλης με ευθύνες όλων μας»

Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» αν αναζητούν άλλους τρόπους κινητοποιήσεων ο κ. Μπεμπεκίδης σημείωσε: «Αυτό συζητείται έντονα στη ΓΣΕΕ μετά τα τελευταία γεγονότα που είχε σαν αποτέλεσμα να μην γίνουν εκλογές.  Η απεργία είναι το μεγαλύτερο μέτρο πίεσης των εργαζομένων προς τους εργοδότες και την κυβέρνηση όπως τώρα ο Βρούτσης για τα εργασιακά. Γι αυτό πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους πίεσης πριν φτάσουμε στο ανώτερο στάδιο της απεργίας. Πρέπει και εμείς τα Εργατικά Κέντρα αλλά και το τριτοβάθμιο όργανό μας η ΓΣΕΕ να σκεφτούμε σοβαρά γιατί ο κόσμος στον ιδιωτικό τομέα έχει κουραστεί. Τα τελευταία χρόνια  με τα μνημόνια έχουμε κάνει περισσότερες από 100 απεργίες και 150 συλλαλητήρια. Καιρός είναι να βρούμε άλλους τρόπους πάλης με ευθύνες όλων  μας. Άλλος ένας λόγος που οι κινητοποιήσεις μας δεν έχουν κόσμο είναι η έλλειψη ενότητας. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι όλοι μαζί να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας. Όταν προκηρύσσονται απεργία πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, είναι ώρες ευθύνης του Εργατικού Κινήματος.

Καιρός είναι να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.  Ο χώρος των εργαζομένων είναι το Εργατικό Κέντρο. Εδώ πρέπει να  μαζευτούμε όλοι και να κάνουμε τις απεργίες».

Στη συνέχεια ο κ. Μπεμπεκίδης ανέγνωσε το ψήφισμα και η μικρή συγκέντρωση διαλύθηκε.

Ψήφισμα της Απεργιακής συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

Ιερή υποχρέωσή μας είναι να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε όλοι μαζί, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι  και πολίτες του νομού στις παράλογες απαιτήσεις και στις επικίνδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης  γι’ αυτό το λόγο μαζευτήκαμε σήμερα εδώ ημέρα Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2019, ύστερα από πλειοψηφική απόφαση του Δ.Σ. για να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας ενάντια στο νομοσχέδιο της υπονόμευσης, της απαξίωσης και της υποβάθμισης του συστήματος των συλλογικών συμβάσεων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

–              Άμεση κατάργηση του αντεργατικού νομοσχεδίου

–              Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις

–              Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες

–              Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχο το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας

–              Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία

–              Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας συνεχίζει να σηκώνει στις πλάτες του τα βάρη της κρίσης και της κυβέρνησης σε μέτρα και πολιτικές που το μόνο που πετυχαίνουν  είναι να κάνουν δυσβάσταχτο το παρόν και αβέβαιο το μέλλον.

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Τo ΠΑΜΕ συνεχίζει την μοναχική του πορεία
Το πρωί έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο καταστήματος επί της οδού Μ. Καραολή
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …