Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Σάκης Δασκαλόπουλος τερμάτισε στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ σε 35 ώρες και 7 λεπτά!

Ο Σάκης Δασκαλόπουλος τερμάτισε στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ σε 35 ώρες και 7 λεπτά!

0

Συγχαρητήρια από τον Δήμο Ξάνθης και την Δημοτική Παράταξη “ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ”

Σε 35 ώρες και 7 λεπτά, ακούμπησε τα πόδια του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, ο Σάκης Δασκαλόπουλος, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, στις 18:07, μεταφέροντας το έμβλημα του Δήμου Ξάνθης για τα 100 χρόνια ελεύθερης Ξάνθης, από τον «Ιερό βράχο».

Ο Δήμος Ξάνθης συγχαίρει τον αθλητή για τη μεγάλη αυτή επιτυχία του, που κάνει υπερήφανη όλη την Ξάνθη, δηλώνοντας την παρουσία της στις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις με ιδιαίτερο συμβολισμό και δηλώνει ότι θα είναι κοντά σε όλη την Αθλητική Κοινότητα της Ξάνθης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια του Δήμου Ξάνθης.

Σάκη Δασκαλόπουλε η έννοια του ‘ευ αγωνίζεσθαι’, σήμερα , για όλους εμάς, ταυτίζεται με το πρόσωπό σου. Σε ευχαριστούμε θερμά.

Τι είναι το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Το Σπάρταθλον  είναι ο ιστορικός υπερμαραθώνιος που πραγματοποιείται στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.  Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.

Τα συγχαρητήρια και από την “ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ”

Επιθυμούμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Ξανθιώτη αθλητή και αντιπρόεδρο των Xanthirunners, Θανάση Δασκαλόπουλο, για την πλήρως επιτυχημένη συμμετοχή του στον ιστορικό υπερμαραθώνειο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2019.

Είμαστε βέβαιοι ότι η εξαιρετική του παρουσία τιμά τον ξανθιώτικο αθλητισμό, ενώ παράλληλα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για μικρούς και μεγάλους, προς ένα υγιεινότερο και αθλητικότερο τρόπο της καθημερινής μας ζωής.

Ξάνθη 29 Σεπτεμβρίου 2019

Για τη Δημοτική Παράταξη

“ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ”

Σάββας Μελισσόπουλος

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ έφτασε στο Φεγγάρι!

Τριανταμελής αποστολή πάτησε την κορυφή του όρους ΣΑΟΣ της Σαμοθράκης   Η τριανταμελή…