Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Νέος γύρος με νέα δεδομένα για το 12%

Νέος γύρος με νέα δεδομένα για το 12%

0
topsidis

Ζητούν συνάντηση με Σταϊκούρα – Βρούτση οι πρόεδροι των επιμελητηρίων ΑΜΘ

Θα επιδιωχθεί μέσα στο α’ 15θήμερο του Νοεμβρίου

 

Με «όπλο» την δικαστική απόφαση που δικαιώνει την επιχείρηση από την Καβάλα θα ζητήσουν συμψηφισμό – Απορρίφθηκε από την προηγουμένη κυβέρνηση η έκθεση των Επιμελητηρίων για το 12% – Δεν την έστειλαν στην Ε.Ε.

 

Νέα ώθηση στο θέμα της διεκδίκησης επίλυσης τους χρόνιου θέματος  επιδότησης του κόστους εργασίας, το γνωστό ως 12% έχει προκαλέσει η δικαίωση σε πρωτόδικο βαθμό επιχείρησης από την Καβάλα. Υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων και με «όπλο» μια δικαστική απόφαση έστω και πρωτόδικη συνεδρίασε το  περιφερειακό συμβούλιο των Επιμελητηρίων ΑΜΘ την Τρίτη στην Κομοτηνή προεδρεύοντος του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Χριστόδουλου Τοψίδη. Παρόντες όλοι οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ που απαρτίζουν το νεοσύστατο αυτό όργανο ( συγκροτήθηκε τον Μάιο του 2019) και έκτοτε έχει συνεδριάσει 2 – 3 τουλάχιστον φορές.

Νέα δεδομένα, νέος γύρος διεκδίκησης του 12% από τα Επιμελητήρια ΑΜΘ

Μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου κ. Τοψίδης ανέφερε πως η δικαστική απόφαση που δικαιώνει της επιχείρηση που προσέφυγε διεκδικώντας την επιδότηση όσο ίσχυε ο νόμος είναι ένα νέο δεδομένο που σκοπεύουν να το αξιοποιήσουν τα επιμελητήρια : «Αποφασίσαμε ομόφωνα να συναντηθούμε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτσης καθώς και τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ προκειμένου να θέσουμε υπ΄ όψιν τους τα νέα δεδομένα. Αυτό που θα ζητήσουμε είναι να μην περιμένουμε να τελεσιδικήσουν οι δίκες που έχουν ξεκινήσει να εκδικάζονται γιατί αυτό θα απαιτήσει και χρόνο και χρήμα αλλά να μπούμε στην διαδικασία μιας άμεσης λύσης. Θα προτείνουμε τον συμψηφισμό με οφειλές των επιχειρήσεων. Το δεύτερο κομμάτι είναι αυτό που αφορά στην διεκδίκηση της επιδότησης». Όπως σημείωσε ο κ. Τοψίδης η συνάντηση θα επιδιωχθεί μέσα στο πρώτο 15θήμερο του Νοεμβρίου.

Απορρίφθηκε από την προηγουμένη κυβέρνηση η έκθεση των Επιμελητηρίων για το 12% – Δεν την έστειλαν στην Ε.Ε.

Ερωτηθείς για την έκθεση  – νομολογία που τους ζητήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης τον κ. Γιώργο Σταθάκη και  κόστισε τα Επιμελητήρια 25.000 ευρώ  προκειμένου να κατατεθεί από το υπουργείο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεκδικώντας επιδότηση εργασίας συμβατή με την κοινοτική νομοθεσία ο κ. Τοψίδης περιορίστηκε να πει πως: «Απορρίφθηκε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι εμείς την στείλαμε στο υπουργείο όπως μας ζητήθηκε όμως αυτή δεν πήγε στην Ε.Ε. Τώρα ίσως χρειάζεται επικαιροποίηση γιατί υπάρχουν νέα δεδομένα».

Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης: «Έχουμε κρυμμένους άσσους» στην συνάντησή μας με τους υπουργούς»

Αισιόδοξος ότι υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων πλέον  θα βρεθεί μια λύση για το φλέγον θέμα δηλώνει στο «Ε» ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης: «Θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε τα μέλη μας. Έχουμε κρυφούς «άσσους»  στην ατζέντα μας για την συνάντησή μας με τους υπουργούς. Δεν είναι σκόπιμο να τους αποκαλύψουμε. Θa πάμε απολύτως προετοιμασμένοι και με όλα τα «όπλα»…», επισημαίνει ο κ. Μωραΐτης.

Τα άλλα θέματα της συνεδρίασης του περιφερειακού Επιμελητηριακού συμβουλίου ΑΜΘ

Να σημειώσουμε πως τα άλλα θέματα που απασχόλησαν της συνεδρίαση του οργάνου αφορούσαν θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα. Ειδικότερα συζητήθηκε η συμμετοχή των Επιμελητηρίων σε εκθέσεις εντός και εκτός της χώρας καθώς επίσης και θέματα που αφορούν τον «ΔΕΣΜ – ΟΣ», την Αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Εταιρεία Διαχείρισης Κοινοτικών Προγραμμάτων για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…