Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κουνουπίδι με κρέμα γιαουρτιού στο φούρνο

Κουνουπίδι με κρέμα γιαουρτιού στο φούρνο

0

1 μεγάλο κουνουπίδι ή 2 μικρά

1 κούπα λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1/3 κούπας σταφίδες ξανθές

3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες (διαλέξτε μπέικον γαλοπούλας για λιγότερες θερμίδες)

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ½ κούπα τριμμένη γραβιέρα χαμηλών λιπαρών ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας (όπως μετσοβόνε ή κάποιο γκούντα χαμηλών λιπαρών ή κάποιο καπνιστό τυρί χαμηλών λιπαρών)

3-4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Για την κρέμα γιαουρτιού

1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Χωρίζετε το κουνουπίδι στα μπουκετάκια του, τα οποία κόβετε σε ακόμα μικρότερα κομμάτια και τα βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν λίγο, αλλά να «κρατάνε» ακόμα. Σουρώνετε καλά και τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τις λιαστές ντομάτες, τις σταφίδες, τον μαϊντανό και το τριμμένο τυρί. Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζετε το ψιλοκομμένο μπέικον και ψήνετε μέχρι να γίνει σχεδόν τραγανό. Το προσθέτετε κι αυτό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μπολ προς το παρόν στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε καλά με ένα σύρμα τα αυγά και προσθέστε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, λίγο μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να έχετε μια παχύρευστη κρέμα γιαουρτιού. Απλώνετε το μίγμα κουνουπιδιού σε ένα λαδωμένο πυρέξ. Περιχύνετε τα υλικά με την κρέμα του γιαουρτιού και πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά. Ψήνετε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

  • Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια

    500γρ. φασόλια μαυρομάτικα 400γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες 2 ντομάτες ώριμες κομμέ…
  • Ριζότο με κους-κους και φακές

    1 φλιτζάνι ρύζι 1/2 φλιτζάνι κους-κους (το ψιλό που έχει μέγεθος όσο το κεφάλι μίας καρφίτ…
  • agginares ograten

    Αγκινάρες ογκρατέν

    12 αγκινάρες μέτριες ½ κιλό κιμά 150γραμ. βούτυρο 1 κουτ. γλυκού ρίγανη λίγο μαϊντανό 1 φύ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Πίτα με Ανθότυρο, Λιαστή Ντομάτα και Πάστα Ελιάς

    για το χειροποίητο φύλλο 4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό 1 3/4 φλιτζάνια νερό 2 κουταλιές της σο…
  • vakalaos-fourno

    Βακαλάος ψητός

    800 γραμ. φιλέτο ξαλμυρισμένου νορβηγικού βακαλάου 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη) …
  • Χταπόδι με ρύζι και πορτοκάλι

    -1 κ. χταπόδι ολόκληρο -1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες -2 κλωνάρια άγριο φασκόμηλο -4 …
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πίτα με Ανθότυρο, Λιαστή Ντομάτα και Πάστα Ελιάς

για το χειροποίητο φύλλο 4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό 1 3/4 φλιτζάνια νερό 2 κουταλιές της σο…