Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κατά 15 εκ. ευρώ αυξάνεται το Εξοικονομώ κατ’ οίκον στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Κατά 15 εκ. ευρώ αυξάνεται το Εξοικονομώ κατ’ οίκον στην Περιφέρεια ΑΜΘ

0

Ακολουθώντας το δρόμο και άλλων περιφερειών η ΠΑΜΘ αυξάνει τους πόρους για να ικανοποιήσει όσους εντάχθηκαν αλλά δεν επελέγησαν λόγω εξάντλησης των πόρων

 Σε συνάντηση με τις διοικήσεις των ΤΕΕ ΑΜ-Θ ζητήθηκαν οι προτάσεις τους για να χρηματοδοτηθούν και νέες αιτήσεις, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος

 Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τις διοικήσεις των δύο Τεχνικών Επιμελητηρίων της Περιφέρειας.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια και τα ΤΕΕ στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ.

Ο κ. Μέτιος, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων περιφερειών, ανέφερε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ αυξάνει κατά 15 εκατομμύρια ευρώ τους πόρους που διαθέτει από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα προκειμένου να συμπεριληφθεί στο Εξοικονομώ κατ΄οίκον το σύνολο των αιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που, ενώ υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα, δεν μπόρεσαν να ενταχθούν λόγω μη επάρκειας πόρων.

Ταυτόχρονα, και δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει από πολίτες για νέες εντάξεις, ο κ. Μέτιος εξέφρασε την πρόθεση η Περιφέρεια ΑΜΘ να χρηματοδοτήσει την ένταξη νέων αιτήσεων με βάση και τις προτάσεις που θα καταθέσουν άμεσα τα δύο ΤΕΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από το ΤΕΕ Θράκης, ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Λουρίκας, ο αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Ασημίδης και ο γενικός γραμματέας κ. Αδαμάντιος Παπαδόπουλος, από το ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Παράσχου και ο γενικός γραμματέας κ. Απόστολος Παυλίδης. Από την Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης η εκτελεστική γραμματέας κ. Ζωή Κοσμίδου και ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών κ. Τάσος Παράσχου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…