Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κάλεσμα συσπείρωσης της αντιπολίτευσης από τις παρατάξεις Μελισσόπουλου-Χατζηθεοδώρου

Κάλεσμα συσπείρωσης της αντιπολίτευσης από τις παρατάξεις Μελισσόπουλου-Χατζηθεοδώρου

0

Απαντά η δημοτική αρχή: Ανένδοτοι αγώνες και ξαφνικοί έρωτες!

Τραυματική χαρακτηρίζουν την εμπειρία της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας

Κάλεσμα για συσπείρωση των νέων παρατάξεων της αντιπολίτευσης απευθύνουν οι παρατάξεις «Ξάνθη για Όλους» και «Πολίτες για την Ξάνθη» μετά τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Οι παρατάξεις Μελισσόπουλου και Χατζηθεοδώρου με κοινή ανακοίνωση χαρακτηρίζουν τραυματική την εμπειρία της πρόσφατης συνεδρίασης που διήρκησε ως τα ξημερώματα και χρεώνουν «αυθαιρεσία» και «πραξικοπηματικού τύπου πολιτικές διεργασίες» στη δημοτική αρχή γιατί δεν έθεσε σε ψηφοφορία τη νομική ερμηνεία της αντιπολίτευσης για τον τρόπο ανάδειξης των αντιπροέδρων των νομικών προσώπων.

Η κοινή ανακοίνωση

Τη Δευτέρα το βράδυ, σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα, η Ξάνθη έζησε μια από τις πιο σκοτεινές νύχτες της ιστορίας της.

Σε μια συνεδρίαση που εκτός των άλλων είχε ως θέμα τη στελέχωση των ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ του Δήμου μας, των οργάνων δηλαδή εκείνων που θα λειτουργήσουν το Δήμο για την επόμενη διετία, ο σημερινός Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, επέδειξαν μία άνευ προηγουμένου αδιαλλαξία, αλαζονεία και επίδειξη δύναμης σε όλους του υπόλοιπους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Ξεχνώντας πολύ γρήγορα όλες τις υποκριτικές, απ΄ ότι φάνηκε διακηρύξεις του ο κ. Τσέπελης περί συναίνεσης, διαλόγου και συνεργασίας, προχώρησε με την παράταξή του σε διαδικασίες στελέχωσης των Νομικών Προσώπων, με τέτοιο τρόπο  που θα τις ζήλευε ακόμη και ένα αυταρχικό καθεστώς, δείχνοντας  έτσι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πώς θεωρεί σήμερα τον εαυτό του:  όχι μόνο Δήμαρχο Ξάνθης, αλλά κατακτητή και ιδιοκτήτη ολόκληρης της πόλης.

Με πραξικοπηματικού τύπου πολιτικές διεργασίες και αυθαίρετες νομικές ερμηνείες, καταργώντας κάθε έννοια λειτουργίας συλλογικού οργάνου διοίκησης, αγνόησε το 75% των πολιτών που ψήφισαν τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και τους 30 περίπου Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, ενώ ο ίδιος διαθέτει μόνο 10. Παρασυρόμενος βέβαια και καθοδηγούμενος από όλους εκείνους τους συνεργάτες του που στο πολιτικό τους DNA   έχουν μόνο ένα βασικό συστατικό: την αγάπη τους για την καρέκλα και την εξουσία.

Μαζί με τον κ. Δήμαρχο, εκτελεστικά πολιτικά όργανα αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων ανέλαβαν  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπούτος, αναδεικνύοντας σε μοναδικό του προσόν, την τυφλή υπακοή στον Δήμαρχο, συνεπικουρούμενος – όπου χρειαζόταν – από τον Αντιδήμαρχο κ.Φανουράκη, ο οποίος εκτελούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ταυτόχρονα «χρέη» Υπερδημάρχου, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και άτυπου Νομικού Συμβούλου.

Όμως, παρά την τεράστια τραυματική εμπειρία που ζήσαμε όλοι χθες, καταθέτοντας προτάσεις προς ψήφιση και εντελώς αυταρχικά και αυθαίρετα αυτές να μην μπαίνουν σε ψηφοφορία καταργώντας έτσι κάθε έννοια Δημοκρατίας και ορθής  λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρούμε ότι όλες οι νέες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποτελούν τη μεγάλη ελπίδα του τόπου μας και πρέπει να μείνουν ενωμένες και ενεργές.

Ακόμη και με αυτές τις ιδιαίτερα δυσμενείς πολιτικές συνθήκες και συγκυρίες, μπορούν να συνεργαστούν και να παράξουν προτάσεις και ιδέες, που θα βελτιώσουν τα έργα υποδομής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, στα πρότυπα των άλλων γειτονικών πόλεων που διαρκώς εκσυγχρονίζονται και προοδεύουν.

Ευχόμαστε ειλικρινά να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον παρόμοια αντιδημοκρατική διαδικασία, την οποία θα μπορούσαμε να τη συγκρίνουμε πολιτικά μόνο με τις πιο σκοτεινές στιγμές της αυτοδιοικητικής ζωής αυτού του τόπου.

Απαντά η δημοτική αρχή: Ανένδοτοι αγώνες και ξαφνικοί έρωτες!

 Στις παρατάξεις «Ξάνθη για Όλους» και «Πολίτες για την Ξάνθη» και στις αιτιάσεις τους για την ελπίδα του «νέου», χρεώνει συμπόρευση με το «παλιό» του Μ. Δημαρχόπουλου

 «Απέρριψαν εξ αρχής την πρόσκληση του Δημάρχου να προτείνουν πρόσωπα από τις παρατάξεις τους για τη στελέχωση των νομικών προσώπων»

Άμεση ήταν η απάντηση της δημοτικής αρχής στην κοινή ανακοίνωση των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Σε εξίσου σκληρό τόνο σχολιάζει την προσέγγιση που προέκυψε ανάμεσα στις δύο παρατάξεις παρά τη μεγάλη αντιπαράθεση που είχαν προ των εκλογών και επικρίνει ιδιαίτερα τη στάση τους να στραφούν κατά του δημάρχου, σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο δείχνουν «τον καημό τους να συμπορευτούν μαζί με τον πρώην Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο». Αναλυτικά το σχόλιο της δημοτικής αρχής αναφέρει: «απ’ όλα είχε το μελοδραματικού ύφους κοινό δελτίο τύπου των  Δημοτικών παρατάξεων «ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ» και «ΠΟΛΙΤΕΣ για τη Ξάνθη» με αφορμή τη στελέχωση των Νομικών προσώπων του Δήμου. Συνειρμικά μας παράπεμψε στη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, σε αυταρχικά καθεστώτα, ακόμη και σε βιολογικά προσδιορισμένες πολιτικές συμπεριφορές (sic).

Να υποθέσουμε πως ο βερμπαλισμός του κειμένου αντλεί έμπνευση από την «τεράστια τραυματική εμπειρία» που έχουν οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους με πρακτικές και μεθόδους γνώριμες στους πολίτες; Με πληθώρα απαξιωτικών χαρακτηρισμών και σκόπιμη παραπληροφόρηση κήρυξαν τον «ανένδοτο» αγώνα κατά της νέας δημοτικής αρχής.

Θέλησαν να ανασύρουν μνήμες από άλλες εποχές. Μόνο τα εμβατήρια απουσίαζαν όπως «πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες», για να συνεγείρουν τους πολίτες αγνοώντας επιδεικτικά πως πριν λίγους μήνες οι πολίτες της Ξάνθης έδωσαν ξεκάθαρη εντολή στην παράταξη «Δύναμη για το Αύριο» με επικεφαλής το Μανώλη Τσέπελη.

Κατέφυγαν στη λογιστική των αριθμών, κι αυτή εκφρασμένη στην παρήγορη για τις δυο παρατάξεις κατανομή εδρών και όχι των ποσοστών που κάθε μια συγκέντρωσε. Για το επίμαχο της υπόθεσης όμως, σιγή ιχθύος.

Δεν θα σχολιάσουμε πως από τους άσπονδους αντιπάλους των δημοτικών εκλογών προέκυψε θερμός έρωτας. Θέλουμε όμως να ρωτήσουμε για τον κεραυνοβόλο έρωτα  που άλλοι τον έχουν τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι: τον καημό τους να συμπορευτούν μαζί με τον πρώην Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο.

Απέρριψαν εξ αρχής την πρόσκληση του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη να προτείνουν πρόσωπα από τις παρατάξεις τους για τη στελέχωση των Ν.Π. και εμμονικά εστίασαν την αντιπολιτευτική τους τακτική στην προώθηση του κ. Δημαρχόπουλου και σε ότι αυτός προτείνει.

Αναρωτιέται κανείς αν αυτός ο ξαφνικός έρωτας προς το πρόσωπο του πρώην δημάρχου είναι δημόσια ομολογία αυτοκριτικής από όσους τον κατέκριναν προεκλογικά ως ανίκανο και αποτυχημένο στη διαχείριση του Δήμου ή πρόκειται για μια ευκαιριακή αντιπολιτευτική στρατηγική;

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απολογηθούν στους ψηφοφόρους τους που με σαφήνεια αποδοκίμασαν την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Γιατί οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος δημότης μας κρίνοντας τακτικισμούς που απενοχοποιούν και επαναφέρουν στο προσκήνιο όσους ευθύνονται για την εικόνα που εμφάνισε η πόλη μας την προηγούμενη δημαρχιακή περίοδο, θα γελάσει πικρά στον αυτάρεσκο ισχυρισμό τους πως οι «νέες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποτελούν τη μεγάλη ελπίδα του τόπου μας».

Ας έχουν κατά νου, όσοι άκαιρα ερωτολογούν μ’αυτό που αποτελεί παρελθόν στο Δήμο μας, τη σύσταση της λιτής αλλά περιεκτικής μαντινάδας:

Παιχνίδι είναι ο έρωτας μα σαν θα σοβαρέψει, καλλιά σου είναι να κρυφτείς πριν το μυαλό σαλέψει!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…