Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δεν πήρε απαντήσεις για τη χρηματοδότηση του κάθετου άξονα ο Μ. Αμοιρίδης

Δεν πήρε απαντήσεις για τη χρηματοδότηση του κάθετου άξονα ο Μ. Αμοιρίδης

0

Ανακοινώσεις προσεχώς για τα τμήματα που δεσμεύτηκε η Περιφέρεια να κατασκευάσει, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ξανθης

 Ανεπάρκεια και ολιγωρία χαρακτήρισε ο περιφερειακός σύμβουλος τη στάση του Ν. Ευφραιμίδη ότι «η Περιφέρεια δεν έχει ανάμιξη ή αρμοδιότητα»

Με τη συζήτηση για την κατασκευή του κάθετου άξονα Ξάνθης-ελληνοβουλγαρικών συνόρων ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, με επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Μιχάλη Αμοιρίδη.

Στην τοποθέτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος τόνισε ότι το ζήτημα της κατασκευής του δρόμου είναι μείζονος σημασίας, όχι μόνο για την εμπορική και τουριστική κίνηση, αλλά πρωτίστως για την ασφαλή οδική επικοινωνία των κατοίκων της ορεινής περιοχής. Όπως ανέφερε και στο κείμενο της επερώτησής του, εξήγησε ότι εφόσον έχουν διατεθεί 20 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και άλλα 40,5 εκ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης για το τμήμα Δημάριο-Μελίβοια, το «δύσκολο» της εύρεσης των πόρων έχει επιτευχθεί και άρα πρέπει να προχωρησει άμεσα η προκήρυξη για να μη χαθούν τα χρήματα. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε με νόημα ότι υπογραφή από τον υπουργό ή τον περιφερειάρχη σημαίνει άμεση ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο κ. Αμοιρίδης προσκόμισε τις σχετικές αποφάσεις και τα τεχνικά δελτία και ζήτησε να μάθει σε τι ενέργειες έχει προβεί η Περιφέρεια και τι επαφές έχουν γίνει στην κατεύθυνση της δρομολόγησης των απαραίτητων εργασιών για το έργο αυτό.

Φειδωλός ήταν στην απάντησή του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Ευφραιμίδης, ο οποίος αρκέστηκε να πει ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για το οποίο δεν έχουμε ανάμιξη ή αρμοδιότητα στην υλοποίηση και διαχείριση κονδυλίων», ωστόσο ενημέρωσε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Νομάρχη Σμόλιαν ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για την κατασκευή τμημάτων του κάθετου άξονα και πρόσθεσε «περιμένουμε την εξέλιξη της διαδικασίας για να τα ανακοινώσει».

Η απάντηση κάθε άλλο παρά ικανοποίησε τον επερωτώντας σύμβουλο, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση προέβη στην δήλωση: «είναι δυστύχημα ότι η Ξάνθης έχει έναν αντιπεριδερειάρχη ο οποίος ως απάντηση στα στοιχεία για άμεση χρηματοδότηση του έργου και της μελέτης της παράκαμψης απαντά ότι μόνη αρμόδια είναι η Εγνατία οδός ΑΕ. Είναι τραγικό να υπάρχουν 70 εκ. ευρώ εκ των οποίων 44 εκ. ευρώ ήδη ενταγμένα στο ΠΔΕ και άρα μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα και ο κ. Ευφραιμίδης να λέει ότι θα ασχοληθεί κάποιος άλλος με αυτό».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…