Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Χαράτσι» για τους δημότες των Αβδήρων από τη ΔΕΥΑΑ καταγγέλλει ο Κριτσίνης

«Χαράτσι» για τους δημότες των Αβδήρων από τη ΔΕΥΑΑ καταγγέλλει ο Κριτσίνης

0

Επικρίνει την προηγούμενη απόφαση μείωσης της τιμής του νερού με αποτέλεσμα τη συσσώρευση χρεών

«Ληστρικές αυξήσεις» καταγγέλλει στη ΔΕΥΑ Αβδήρων η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, σημειώνοντας ότι η επιβάρυνση φτάνει «στο 125% για τα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια ενώ στα βιομηχανικά και βιοτεχνικά τιμολόγια στο τρομακτικό 375%. Όσο για την αύξηση στην τιμή του κυβικού, σε πολλές κλίμακες ξεπερνά το 50% επί της ισχύουσας τιμής». Σύμφωνα με την καταγγελία, «η διοίκηση Τσιτιρίδη, την προηγούμενη πενταετία, προκείμενου να επιτύχει την επανεκλογή της, μείωσε την τιμή του νερού κατά 20 % για ψηφοθηρικούς λόγους, παρότι παρέλαβε χρέος στην Δ.Ε.Υ.Α.Α. 280.000 ευρώ. Έτσι «κατάφερε» να χρεώνει το νερό σε τιμή κάτω του λειτουργικού κόστους. Το αποτέλεσμα αυτή της επί πενταετία ασκούμενης ανεύθυνης πολιτικής, ήταν η επιχείρηση να συσσωρεύσει υπέρογκα χρέη που πλέον ξεπερνάνε το 1.200.000 ευρώ». Μάλιστα ο επικεφαλής, Σάκης Κριτσίνης σημειώνει ότι η νέα διοίκηση, «με δικαιολογία την απειλούμενη διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, αποφάσισε να επιβάλει ένα δυσβάσταχτο χαράτσι, με εξοντωτικές αυξήσεις στην τιμή του πάγιου και του κυβικού λες δεν είναι αρκετό ότι οι δημότες έχουν εξαπατηθεί αλλά από πάνω καλούνται να πληρώσουν τα αποτελέσματα της κακοδιαχείρισης» και προσθέτει, «η παράταξή μας ήταν η μόνη που καταψήφισε τις εξοντωτικές για τους δημότες αυξήσεις, στην τελευταία συνεδρίαση της Δ.Ε.Υ.Α.Α. που πραγματοποιήθηκε στις 1/10/19».

Με βάση τα παραπάνω, ζητά εξηγήσεις για τις μειώσεις που αποφασίστηκαν σε προηγούμενο χρόνο χωρίς μια ολοκληρωμένη οικονομοτεχνική μελέτη, ρωτά ποια μέτρα ελήφθησαν την πενταετία 2014-19 προκειμένου να αυξηθεί η οικονομική ρευστότητα στη Δ.Ε.Υ.Α.Α. και επιρρίπτει προσωπικές ευθύνες στο δήμαρχο, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στη διοίκηση της επιχείρησης αρχικά ως δήμαρχος και στη συνέχεια ως μέλος.

Καταλήγει δε, λέγοντας: «πρόταση της παράταξης «Άβδηρα όλοι μαζί μπορούμε» είναι να μην εφαρμοστεί η απόφαση που πάρθηκε στο τελευταίο συμβούλιο στις 1/10/19 για αύξηση της τιμής όπως επίσης και η απόφαση του 2014 για μείωση κατά 20% της τιμής, απόφαση που έφερε την Δ.Ε.Υ.Α.Α. στο χείλος της καταστροφής.

Αντίθετα προτείνουμε

  1. Να ισχύσει άμεσα η προ του 2014 τιμή χρέωσης του νερού.
  2. Να ενημερωθούν εγγράφως όσοι δημότες εξακολουθούν να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, να εξοφλήσουν, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων για πληρωμή σε δόσεις.
  3. Να συνδράμει ο Δήμος Αβδήρων οικονομικά (όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν) προκειμένου να αποφύγει η επιχείρηση την εκτός των άλλων και εξευτελιστική διακοπή ρεύματος λόγω χρεών.
  4. Να ληφθεί απόφαση ώστε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Α. να παύσουν να λαμβάνουν οποιασδήποτε μορφής αμοιβή, μέχρι να εκλείψει το ταμειακό πρόβλημα που υφίσταται σήμερα.
  5. Τέλος να διερευνηθεί αν και ποιοι από τους συμμετέχοντες στη διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Α. έχουν ευθύνες για την τωρινή κατάσταση και να αποδοθούν οι ευθύνες που τους αναλογούν».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νοικοκύρεμα με ασφαλτοστρώσεις και καθαρισμούς οδών και κοινοχρήστων στον δήμο Ξάνθης

  Μετά το Εύμοιρο ασφαλτοστρώσεις και στα Κιμμέρια και σε οδούς της πόλης Οικονομική …