Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 216 νέοι αστυφύλακες από τη Θράκη

216 νέοι αστυφύλακες από τη Θράκη

0

Συνολικά ορκίστηκαν 492 απόφοιτοι της Σχολής στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου

Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, σε 492 νέους Αστυφύλακες της 21ης  εκπαιδευτικής σειράς 2017-2019, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου.

213 νέοι αστυφύλακες ορκίστηκαν στην Κομοτηνή

Πιο αναλυτικά, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων, όπου ονομάστηκαν 213 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής  κ. Παντελεήμων.

Τα πτυχία επέδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο οποίος συνεχάρη προσωπικά τους νέους Αστυφύλακες για την ευδόκιμη ολοκλήρωση της φοίτησής τους στη Σχολή Αστυφυλάκων και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, ενώ από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης και ο βοηθός αυτού Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Γκίκας, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Τζουβάνας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης, Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Σταμπουλής, ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέτρος Δεμερτζίδης, ο Β΄ Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λάμπρος Τσιάρας, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) Αστυνόμος Α’ Παναγιώτης Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Ν. Ροδόπης Ιωάννης Τζαβδαρτζής και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, επέδωσε   αναμνηστικά δώρα στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα.

Τελετή ορκωμοσίας 203 νέων αστυφυλάκων στη σχολή του Διδυμοτείχου

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, όπου ονομάστηκαν 203 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο  Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Τα πτυχία απένειμαν στους νέους Αστυφύλακες ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, ο βουλευτής Έβρου  και επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου καθώς και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Ταξίαρχος Πασχάλης Συριτούδης.

Η αποστολή της Σχολής

Από τους Διοικητές των Τμημάτων αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές, με τις οποίες δόθηκαν συμβουλές και παραινέσεις προς τους νέους Αστυφύλακες τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ένταξή τους στις μάχιμες Υπηρεσίες του Σώματος γίνεται σε μία περίοδο που οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των πολιτών από την Αστυνομία συνεχώς αυξάνονται και την υποχρέωσή τους να διατηρήσουν το ήθος, την αποφασιστικότητα, το θάρρος και την εντιμότητά τους.

Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι Ανωτέρα Σχολή υπερδιετούς κύκλου σπουδών.

Η φοίτηση των Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Σχολή διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα και χωρίζεται σε τρία (3) εκπαιδευτικά έτη.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…