Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τιμήθηκε η Μνήμη του Αλέξανδρου Μπαλτατζή

Τιμήθηκε η Μνήμη του Αλέξανδρου Μπαλτατζή

0

Με λειτουργία και Τρισάγιο την ημέρα της ονομαστικής του γιορτής

Παρόντες πολλοί Ξανθιώτες, συνεργάτες του μεγάλου Συνεταιριστή και Πολιτικού

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Αυγούστου το πρωί. Λειτουργία και Τρισάγιο στον Ιερό Ναό Κηρύκου και Ιουλίτης στα Κοιμητήρια Ξάνθης, στη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου Αλέξανδρου Μπαλτατζή.

Στη λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων και ο αρχιμανδρίτης πατέρας Σωφρόνιος Γκουτζίνης.

Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης είχε το Κέντρο Μελετών Αλέξανδρος Μπαλτατζής. Τιμήθηκε η μνήμη του στην ημέρα εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου.

Παρευρέθηκαν και τίμησαν τη μνήμη του μεγάλου Συνεταιριστή και Πολιτικού ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Θ. Ρωμανίδης, ο δήμαρχος Χαρ. Δημαρχόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ταρενίδης και Χατζηευφραιμίδης, ο Αλέξανδρος Κοντός (που δέχτηκε και τις ευχές ως εορτάζων), ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Κ. Χατζηελευθεριάδης, ο διευθυντής Μ.Σαραντίδης, η Εύα Τσακίρη, ο Κ.Γρηγοριάδης και πολλά στελέχη του Συνεταιριστικού και Αγροτικού Χώρου και η Νίνα Ζωγράφου, συνεργάτης του Μπαλτατζή, απλοί άνθρωποι που προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου Ανδρός που πρόσφερε πάρα πολλά στην Ξάνθη και την Πατρίδα.

Μετά το τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε στον τάφο του μεγάλου συμπολίτη μας, προσφέρθηκε καφές, ενώ Πόντιος λυράρης τραγούδησε ένα δικής του έμπνευσης τραγούδι, εξυμνώντας το έργο και τη ζωή του Αλέξανδρου Μπαλτατζή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…