Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Ράλι» κυβερνητικών επαφών από το Σπύρο Τσιλιγγίρη στην Αθήνα

«Ράλι» κυβερνητικών επαφών από το Σπύρο Τσιλιγγίρη στην Αθήνα

0

Σε τρεις υπουργούς, τρεις υφυπουργούς και ένα Γενικό Γραμματέα έθεσε θέματα που απασχολούν την Ξάνθη ο βουλευτής ΝΔ

Αθλητικά σωματεία, στρατόπεδο «Αναλογίδη», αναδασμούς, αρδευτικό, περιβαλλοντικές συνθήκες και προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου στο τραπέζι των συζητήσεων

Σε «ράλι» επαφών στα υπουργεία προέβη την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο οποίος έθεσε σε κυβερνητικά στελέχη ζητήματα που απασχολούν την Ξάνθη, εκ των οποίων πολλά συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την προοπτική της περιοχής. Γι’ αυτά θα έχουμε τη δυνατότητα το επόμενο διάστημα να πληροφορηθούμε αναλυτικότερα από τον κ. Τσιλιγγίρη.

Στη σχετική ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του βουλευτή, ενημερώνει αναλυτικά για τις επαφές αναφέροντας:

«Στην συνάντησή του με τον Υφυπουργό Πολιτισμού- Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο Βουλευτής έθεσε υπόψη του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Αθλητικά Σωματεία του Ν. Ξάνθης, ενώ λύθηκε και το πρόβλημα της έγκρισης ενός αιτήματος του Δήμου Αβδήρων που υπήρχε σε εκκρεμότητα από τον περασμένο Απρίλιο, αναφορικά με την επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, ένα έργο ύψους 262.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Η έγκριση από τη Γ.Γ. Αθλητισμού ήταν βασική προϋπόθεση για την ένταξη του έργου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στο Πεντάγωνο, ο βουλευτής Ξάνθης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.  Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν τρέχοντα πολιτικά ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή μας, ενώ έλαβε την δέσμευση του Υπουργού για την τελική εξαίρεση του Στρατοπέδου «Αναλογίδη» που βρίσκεται στην ορεινή Σταυρούπολη από το πρόγραμμα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για εγκατάσταση προσφύγων.

Ο κ. Τσιλιγγίρης συναντήθηκε επίσης με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.  Σκρέκα, με τον οποίο συζήτησαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Ν. Ξάνθης και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ενώ έλαβε και την δέσμευση του Υφυπουργού για την απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση των αναδασμών στα αγροκτήματα Ερασμίου και Κουτσού. Μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη υπήρξε κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης σε ότι αφορά το μεγάλο αρδευτικό έργο του Ξανθιώτικου κάμπου, με την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου, η οποία συντάχθηκε από τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη.

Ο κ. Τσιλιγγίρης συναντήθηκε ακολούθως με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, υπόψη του οποίου έθεσε τους αναστολείς που προκύπτουν για την ανάπτυξη και την οικονομία του Ν. Ξάνθης από τις περιβαλλοντικές συνθήκες Natura και Ramsar, οι οποίες καλύπτουν σχεδόν όλη την παράκτια ζώνη του νομού και μία ακτογραμμή μήκους άνω των 23 χλμ! Παράλληλα στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν και προβλήματα που αντιμετωπίζουν υλοτομικοί συνεταιρισμοί του Ν. Ξάνθης.

Ο κος Τσιλιγγίρης είχε επίσης συνάντηση και με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης- Επενδύσεων κ. Παπαθανάση, με τον οποίον συζήτησαν διεξοδικά το θέμα της επιτέλους αξιοποίησης του χώρου της πρώην «Φωνής της Αμερικής». Ένα θέμα που απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη της Ξάνθης, καθόσον μία απέραντη έκταση ιδιαίτερου φυσικού κάλους που θα μπορούσε να ελκύσει χιλιάδες επισκεπτών, παραμένει εντελώς αναξιοποίητη και ερημωμένη.

Στα πλαίσια της ίδιας συνάντησης συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα των εργαζομένων στην χαρτοποιία DIANA (Χαρτοποιία Θράκης Α.Ε) και οι αιτίες που δεν μπορούν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διαγωνισμού για να υπάρξει επιτέλους νέος επενδυτής στην βιομηχανία. Ένα θέμα που επίσης εξετάσθηκε στην ίδια συζήτηση και υπήρξε δέσμευση του Υφυπουργού για την επίλυσή του ήταν το θέμα της αξιοποίησης του κάμπινγκ στην παραλία του Ερασμίου.

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής αρμόδιο για την διαχείριση κοινοτικών πόρων κ.  Στρατάκο, συναντήθηκε επίσης ο κ. Τσιλιγγίρης όπου συζητήθηκε και ουσιαστικά λύθηκε οριστικά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η ομάδα παραγωγών μελιτζάνας Ν. Ξάνθης. Ένα πρόγραμμα που «λίμναζε» εδώ και περίπου ένα χρόνο και αφορούσε αποζημίωση της προηγούμενης καλλιεργητικής περιόδου. Στα ίδια πλαίσια κινήθηκε και το θέμα που αντιμετώπιζαν οι παραγωγοί σπαραγγιών του προγράμματος de minimis.

Τέλος στην συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και με τον Υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη, ο Βουλευτής Ξάνθης έθεσε θέμα άμεσης στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό των κλινικών του Νοσοκομείου Ξάνθης και ιδιαίτερα της Ορθοπεδικής κλινικής, η οποία ως γνωστόν κινδυνεύει με κατάρρευση μετά την δήλωση παραίτησης των δύο Διευθυντών. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε απέναντι στον Βουλευτή για την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού σε ότι αφορά την Ορθοπεδική κλινική, αλλά και την στελέχωση των υπολοίπων κλινικών για να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία τους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…