Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

0

Εθιμοτυπικές επισκέψεις
Φθάσαμε στο σημείο εκείνο πλέον που η Περιφέρεια, η Αντιπεριφέρεια, οι δήμοι, θα πρέπει να μην δέχονται εθιμοτυπικές επισκέψεις οι επικεφαλής. Για ποιο λόγο; Μα γιατί δεν είναι της αρεσκείας κάποιων!
Παράλογο; Απολύτως. Ζούμε μια περίοδο όπου η λογική έχει υποχωρήσει σε επικίνδυνο βαθμό σε κάποιους οι οποίοι έχουν φθάσει πλέον σε επίπεδο ψυχιατρικής βοήθειας.
Όμως, ας μην ανησυχούν. Η ψυχιατρική έχει κάνει θαύματα πλέον.
Γ.Δ.


Αισθητός ο σεισμός στην Ξάνθη
Μέχρι και στην πόλη μας έγινε αισθητός ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ της Κωνσταντινούπολης. Κάποιοι υπερευαίσθητοι την Πέμπτη τον κατάλαβαν χωρίς βέβαια να ανησυχήσουν.
Η αίσθηση του σεισμού έγινε πιο απτά αντιληπτή στα ψηλά διαμερίσματα όπου τα κρεμαστά φωτιστικά πήγα- ήρθαν για λίγα δευτερόλεπτα.
Γενικά κανένας σοβαρός τραυματισμός δεν υπήρξε στην Κωνσταντινούπολη παρά ζημιές μικρές σε λίγα παλιά σπίτια κι ελάχιστους με ελαφρούς τραυματισμούς.
Γ.Δ.


Θα μας τρελάνουν
Μέχρι τη βουλή πήγε το θέμα ενός λατομείου στο νομό Ροδόπης ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ διότι σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού Δύμη «επηρεάζει την υγεία τους».
Το απίθανο όμως της υπόθεσης είναι, σύμφωνα με τους κατοίκους, που υποστηρίζουν ότι επηρεάζει και την παραγωγή των κερασιών!
Αυτά υποστηρίζουν οι κάτοικοι, αυτά υποστηρίζει ο βουλευτής. Δηλαδή, με άλλα λόγια, να κλείσει το λατομείο αδρανών υλικών…
-Κάπου σ’αυτή τη χώρα έχουμε χάσει το μέτρο. Κυρίως το Περιβαλλοντικό και δεν ξέρουμε από πού μας βαραίνει…
Γ.Δ.


Θ’ αποχωρήσει
Κάποιες φήμες που εσχάτως είδαν το φως της δημοσιότητας, μιλούν για αποχώρηση του βουλευτή και πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ισχυρίζονται ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμα του βουλευτή μεν, αλλά θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για την πολιτική.
Με αφορμή λοιπόν τις φήμες αυτές, άρχισαν και τα ανάλογα σχόλια, πολλά των οποίων είναι και ειρωνικά για την μέχρι τώρα στάση και αφωνία του «Βούδα» Καραμανλή.
Ο άνθρωπος χρόνια τώρα δεν άνοιξε το στόμα του και την έχει βγάλει στο απυρόβλητο.
Βέβαια κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι η παραίτησή του έχει να κάνει με την επιθυμία του να μετακινηθεί στην προεδρία της Δημοκρατίας.
-Ο χρόνος σύντομα θα δείξει ποια είναι η στόχευση.
Γ.Δ.


Με τα λεφτά τους έξω…
Πάμπλουτοι είναι, σύμφωνα με τα Πόθεν Έσχες τους, αρκετοί βουλευτές, νυν και πρώην, με τους αριστερούς να κρατούν τα σκήπτρα του πλουτισμού, μακράν από τους συναδέλφους τους της δεξιάς πτέρυγας της βουλής. Με τους κυρίους Βαρουφάκη, Τσακαλώτο και Παπαδημούλη να ξεχωρίζουν όλων με τις υψηλές καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
Το να πλουτίζει κανείς με νόμιμο τρόπο είναι απολύτως θεμιτό και μη κατακριτέο. Το πρόβλημα είναι η ασυνέπεια κάποιων, που προφύλασσαν τα λεφτά τους από την άσχημη μοίρα την οποία προόριζαν για μας τους υπόλοιπους. Γιατί θέλει μεγάλο μείγμα θράσους, αναισθησίας και ξετσιπωσιάς να πειραματίζεσαι με τη ζωή ενός λαού, να τον προορίζεις να ζήσει με κουπόνια IOUs, όταν τα λεφτά σου τα έχεις εξασφαλισμένα στη θαλπωρή των ελβετικών τραπεζών και τα διεθνή αμοιβαία κεφάλαια.
Ο Βαρουφάκης δήλωσε εκατοντάδες χιλιάδες στην Ελβετία – και να τα χαίρεται -και μόνο περί τις 15 χιλ ευρώ στην Ελλάδα. Αλλά είχε τα λεφτά του έξω όταν εδώ έκλεινε τις τράπεζες (αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες), όταν μας επέβαλε capital controls και έστελνε ηλικιωμένους ανθρώπους ντάλα καλοκαίρι να περιμένουν ουρές στα ΑΤΜ…
Ομοίως ο Παπαδημούλης έχει δύο εκ. ευρώ σε μετρητά και αμοιβαία κεφάλαια – εξωτερικού πάντα- αλλά στο δημοψήφισμα προπαγάνδιζε το Όχι. Αυτός φυσικά δεν θα δυστυχούσε.
Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με μετοχές στη Blackrock και τη Goldman Sachs (τα αρπακτικά του καπιταλισμού που πίνουν το αίμα των λαών κατά την τότε ΣΥΡΙΖΑ ορολογία), δεν θα είχε πρόβλημα με το Grexit. Τα λεφτά του τα είχε διασφαλισμένα.
Θα πρέπει τα πολιτικά στελέχη να έχουν την τσίπα να εναρμονίζουν τα λόγια με τις πράξεις τους. Και ο λαός θα πρέπει κάποτε να κατανοεί το δούλεμα και να το ανταποδίδει…
Γ.Σ.


1,5 εκατομμύριο χωρίς ΚΤΕΟ
Και για το τραγικό ελληνικό δημόσιο ο λόγος πάλι. Για την διαπίστωση ότι 1,5 εκατομμύρια οχήματα κυκλοφορούν στη χώρα χωρίς να έχουν ελεγχθεί από τα ΚΤΕΟ.
Αριθμός τεράστιος, αλλά υπάρχει κι ένα μεγάλο «αλλά». Κι αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός πως ενώ γνωρίζουν ποια είναι αυτά από το υπουργείο Συγκοινωνιών, αδιαφορούν και δεν τους τιμωρούν.
Βέβαια γιατί το κάνουν αυτό, εύκολα κανείς μπορεί να το υποψιαστεί. Το θέμα είναι ψηφοθηρικό και μόνον. Δεν θέλουν να «στεναχωρήσουν» τους ανθρώπους αυτούς. Μόνο που έτσι, με τέτοιες νοοτροπίες, κράτος δικαίου δεν οικοδομείς.
Γ.Δ.


Εκ παραδρομής
Σε προχθεσινό ρεπορτάζ που αναφέρεται στην πρώτη δικαίωση για το 12% φιλοξενήσαμε την άποψη του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Κούτρα. Όμως εκ παραδρομής τον αναφέραμε ως Νικήτα Κούτρα και όχι ως Χρήστο Κούτρα που είναι το πραγματικό του όνομα. Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Νικήτα,  ονομάζεται η δικηγόρος Κωνσταντίνα Νικήτα που είναι σύζυγος του κ. Χρήστου Κούτρα και έχουν συστήσει μια δικηγορική εταιρεία με την επωνυμία Κούτρα – Νικήτα.
Λάθη γίνονται αλλά και διορθώνονται…
Μ.Ξ.


Μια ακόμη απεργία
Στις 2 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ προκήρυξε απεργία. Έτσι, η χώρα, θα ζήσει μια ακόμη ημέρα δήθεν απεργίας ή καλύτερα, ταλαιπωρίας.
Ξεχνούν οι συνδικαλιστές πως αυτές οι συχνές μονοήμερες απεργίες χωρίς ουσιαστική απόδοση πώς γίνονται η αιτία για τη μη συμμετοχή των εργαζομένων. Κι αυτό διότι δεν πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα αυτής.
Ιερό μεν το δικαίωμα στην απεργία, αλλά να μην ευτελίζεται κιόλας. Κι αυτό παθαίνει όταν κάθε τρεις και λίγο κηρύσσεται απεργία για την τιμή των όπλων.
Όπως το ίδιο θα γίνει και στις 2 Οκτωβρίου, όπως το ίδιο έγινε προχθές.
Γ.Δ.


Ξεκινήστε από δω
Πας στο τοπικό κατάστημα ΕΦΚΑ (ΙΚΑ παλιά) για να πληρώσεις μια οικονομική σου υποχρέωση σαν συνεπής πολίτης. Φτάνεις στο γκισέ, βγάζεις την τραπεζική σου κάρτα κι αντί να γίνει δεκτή, σου λένε ευγενικά «όχι κύριε, δεν δεχόμαστε κάρτες. Μόνο μετρητά».
Κι έτσι, σκέφτεσαι οργισμένος: Η Πολιτεία υποχρέωσε –και καλά έπραξε- να πληρώνουν με κάρτες στις συναλλαγές τους οι πολίτες. Μόνο που η ίδια πολιτεία «ξέχασε» να εφαρμόσει η ίδια την εντολή αυτή.  Είναι μια ακόμη ελληνική τρέλα, μια ταλαιπωρία και έλλειψη ενδιαφέροντος για τους πολίτες.
-Άρα, πρώτα από το δημόσιο πρέπει ν’ αρχίσετε κύριε Πιερρακάκη. Από κει να γίνουν οι αλλαγές. Διότι εκεί είναι ο ασθενής.
Γ.Δ.


Βγαίνουν αμόρφωτα τα παιδιά μας από τα σχολεία!
Το έχουμε γράψει πολλές φορές ότι οι νεώτερε γενιές υστερούν σε βασικές γνώσεις σε σχέση με τις παλαιότερες και σ’ αυτό ευθύνεται το εκπαιδευτικό σύστημα. Τώρα το επιβεβαιώνει και η έκθεση της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης, για το 2019 η οποία είναι κόλαφος: Ενδεικτικά, στη Νεοελληνική Γλώσσα το 7,1% των μαθητών γενικού λυκείου έχει πάρει κάτω από τη βάση κατά το σχολικό έτος 2017-2018, ενώ πολύ χειρότερη είναι η επίδοση στη Φυσική, με έναν στους δύο να έχει βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση (48,4%).
Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση των επιδόσεων στα Μαθηματικά: στην Άλγεβρα κάτω από τη βάση είχε το 38,9% και στη Γεωμετρία το 44,2%. Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι επιδόσεις σημειώθηκαν μέσα στο σχολείο, όπου το πλαίσιο είναι πιο χαλαρό.
Η ΑΔΙΠΠΔΕ αναφέρει ότι οι μαθητές αυτοί έχουν αυξημένη πιθανότητα να είναι λειτουργικά αναλφάβητοι και διευκρινίζει ότι «τα προβλήματα που εμφανίζονται στο λύκειο, σε σύγκριση με το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο, δεν είναι προβλήματα αποκλειστικά του λυκείου, αλλά όλων των βαθμίδων, τα οποία συσσωρευτικά κατέληξαν στο λύκειο.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…