Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΧΙ σε hot spot στο Στρατόπεδο της Σταυρούπολης  λένε οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Ξάνθης

ΟΧΙ σε hot spot στο Στρατόπεδο της Σταυρούπολης  λένε οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Ξάνθης

0
stratopedo_stauroupoli-empros

Απέστειλαν επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

 

Υποστηρίζουν ότι θα αλλοιωθεί πληθυσμιακά ο νομός μας – Προβάλλουν υπηρεσιακούς λόγους αλλά και ζητούν την επαναλειτουργία της πρώην Σχολής Αστυνομίας

 

 

Την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο που διακινείται ως φημολογία να λειτουργήσει ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων το στρατόπεδο Αναλογίδη της Σταυρούπολης, εκφράζει η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης. Σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, την ηγεσία της ΕΛΑΣ και τους τοπικούς φορείς υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή μας καθώς θα αλλοιώσει τον πληθυσμιακού χαρακτήρα του νομού. Επισημαίνουν δε ότι ο νομός μας έχει ανάλογη δομή κράτησης στην πρώην Σχολή Δοκίμων αστυνομικών και εκφράζουν την άποψη ότι η επαναλειτουργία τους είναι επιβεβλημένη. Τέλος προβάλλουν και υπηρεσιακούς λόγους σημειώνοντας πως αν τελικά λειτουργήσει ως hot spot το στρατόπεδο θα ήταν καταστροφικό για την αστυνόμευση της πόλης καθώς η αστυνομία της Ξάνθης είναι ήδη υποστελεχωμένη.

Αντίθετοι οι Αστυνομικοί της Ξάνθης σε πιθανή λειτουργία hot spot  στο Στρατόπεδο της Σταυρούπολης

Στην επιστολή της η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης αναφέρει:

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικών και εγχώριων μέσων ότι το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης έχει παραχωρήσει λίστα 15 ανενεργών στρατοπέδων, μεταξύ των οποίων και το «Σπυρίδωνος Αναλογίδη» στην περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης, τα οποία δύναται να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα υποδοχής προσφύγων και αλλοδαπών, εμείς ως Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης αισθανόμαστε την υποχρέωση απέναντι στα μέλη μας, αλλά και στην τοπική κοινωνία να εκφράσουμε δημόσια την θέση μας και να ενώσουμε την φωνή μας, με αυτή των κατοίκων όλου του Νομού και δη της ακριτικής Σταυρούπολης, προσπαθώντας να αποτρέψουμε την φημολογούμενη, εγκληματική για εμάς, ενέργεια.

Αρχικά οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στον ορεινό τομέα του Νομού Ξάνθης και τα τελευταία χρόνια, με την πρωτοβουλία τοπικών φορέων, αλλά και ιδιωτών, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να κρατήσει τους λιγοστούς νέους κατοίκους εκεί, με σκοπό να μην προστεθεί κι αυτό το πανέμορφο χωριό του Νομού στη λίστα των εγκαταλελειμμένων.

Στην ιδιαίτερη, από όλες τις απόψεις, περιοχή της Θράκης, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν καταστροφικό για όλους μας, καθώς η αλλοίωση του πληθυσμιακού χαρακτήρα του Νομού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η περιοχή μας δεν αντέχει άλλη απομόνωση και αδιαφορία.

Ο Νομός της Ξάνθης έχει προσφέρει στο μεταναστευτικό ζήτημα τα μέγιστα, θυσιάζοντας για τον σκοπό αυτό και την πρώην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων, μετατρέποντας την σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών.

Έχουμε εκφράσει με κάθε τρόπο την άποψη μας και πιστεύουμε πως η επαναλειτουργία της Σχολής κρίνεται επιβεβλημένη. Θεωρούμε αδιανόητο να μην εισακουστεί αυτή μας η άποψη και επιπροσθέτως να δημιουργηθεί μία νέα δομή κράτησης αλλοδαπών.

Τέλος από αστυνομικής πλευράς, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν καταστροφικό για την αστυνόμευση της πόλης, μιας και οι λιγοστοί αστυνομικοί δεν αντέχουν ακόμη ένα τέτοιο πλήγμα, καθώς ήδη αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω κρίνουμε πως πρέπει να εξετάσετε αυτό το ζήτημα με την ανάλογη ευαισθησία και να δημιουργήσετε συνθήκες, οι οποίες θα αναπτύξουν την περιοχή και όχι οι φήμες που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα, σπέρνοντας στην τοπική κοινωνία φόβο και οργή.

Ως Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης είμαστε πλήρως αντίθετοι με αυτή την ενέργεια, με την ευχή όλων μας να είναι η μη υλοποίηση του εν λόγω εγχειρήματος».

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

73 νέα πρόστιμα στην ΑΜΘ για μη τήρηση των μέτρων

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι σε όλη την επικράτεια-Χωρίς παραβάσεις για καταστήματα κ…