Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέος πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ο Χρήστος Παπαθεοδώρου από τη Δράμα

Νέος πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ο Χρήστος Παπαθεοδώρου από τη Δράμα

0

Χωρίς τακτικά μέλη από την Ξάνθη η οικονομική επιτροπή

Αντιπρόεδρος ο καβαλιώτης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης από την «Περιφερειακή Σύνθεση» και Γραμματέας ο επίσης καβαλιώτης Δ. Λυμπεράκης, από την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία».

Την πρώτη του ειδική συνεδρίαση πραγματοποίησε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να εκλέξει το Προεδρείο του και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ το πρωί της Κυριακής.

Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε ομαλά και ανέδειξε Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τον κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου, περιφερειακό σύμβουλο Δράμας εκλεγμένο με την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου.

Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης από την «Περιφερειακή Σύνθεση» και Γραμματέας ο κ. Δημήτρης Λυμπεράκης, επίσης περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας,  από την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία».

Επίσης, νέα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν με σειρά κατάταξης οι:1.Βασίλειος Δελησταμάτης (Έβρος), 2.Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά (Ροδόπη), 3.Αλέξης Πολίτης (Καβάλα), 4.Τζιχάν Ιμάμογλου (Ροδόπη), 5.Αριστείδης Μωυσιάδης (Δράμα), 6.Μανώλης Ταπατζάς (Ροδόπη), 7.Χρήστος Χατζηπέμου (Ροδόπη) και 8.Αρχέλαος Γρανάς (Καβάλα).

Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν με σειρά κατάταξης οι:1.Κωνσταντίνος Ναλμπάντης (Ροδόπη), 2.Κωνσταντίνος Κουρτίδης (Ξάνθη), 3.Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ (Δράμα), 4.Χρήστος Γάκης (Καβάλα), 5.Κωνσταντίνος Εξακουστός (Έβρος), 6.Φελίνα Καζάκου-Βρούζου (Ροδόπη), 7.Νίκος Αργυρίου (Έβρος), 8.Γιάννης Ζαμπουνίδης (Έβρος).

Δήλωση Παπαθεοδώρου

Με την εκλογή του, ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου προς τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο για την απόφαση του να με προτείνει ως Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και προς τα μέλη της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης που με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη και στήριξη τους.

Η απόφαση τους αυτή αποτελεί για μένα τεράστια τιμή και ευθύνη. Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να δικαιώσω τον Περιφερειάρχη, τα μέλη της παράταξης μου, όλους τους συναδέλφους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και τους πολίτες ολόκληρης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θέλουν να δουν ένα Περιφερειακό Συμβούλιο εργατικό, ενωμένο, μακριά από στείρες μικροπολιτικές αντιλήψεις, που με τις αποφάσεις του θα συμβάλλει στην ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Θα προσπαθήσω να λειτουργήσω συναινετικά, σεβόμενος το Νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανταποκρινόμενος στο βαρύ ρόλο που μου ανατέθηκε σήμερα και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα της θέσης μου, επ’ ωφελεία της Δράμας, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου. Από αύριο ξεκινάμε δουλειά.»

Δήλωση Μέτιου

Μετά το πέρας των εκλογικών διαδικασιών, ο κ. Μέτιος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ για την εκλογή τους τα νέα μέλη του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα, καθώς επίσης τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και καλό έργο στα νέα τους καθήκοντα.

Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία – όπως και με τους υπόλοιπους συναδέλφους – προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της Περιφέρειάς μας και να εργαστούμε για την ανάπτυξη του τόπου μας.»

Σχόλιο Αμοιρίδη

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε σχετική ανάρτηση ο σύμβουλος της «Περιφερειακής Σύνθεσης» Μιχάλης Αμοιρίδης έγραψε: «Με συνέπεια σε όσα είπαμε, ξεκινάμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Τηρώντας την εντολή σας και τον όρκο που δώσαμε, θα είμαστε κοντά στον πολίτη της ΑΜΘ με μόνο κριτήριο το συμφέρον του τόπου μας, χωρίς διαχωρισμούς και πάθη».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέος Υποδιοικητής στην ΕΥΠ ο ξανθιώτης Γεώργιος Κέλλης

Ο πρόσφατα αποστρατευθείας υπαρχηγός του ΓΕΣ αναλαμβάνει νέα καθήκοντα για την Εθνική Ασφά…