Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέο σύγχρονο μοντέλο τουριστικής προβολής

Νέο σύγχρονο μοντέλο τουριστικής προβολής

0

Κύριος στόχος η συνεργασία φορέων

Νέο μοντέλο τουριστικής προβολής θα πρέπει να υλοποιήσουμε στην Ξάνθη. Αυτός θα πρέπει να είναι ένας μεγάλος και πρωταρχικής σημασίας στόχος. Είναι αδήριτη ανάγκη πλέον η Ξάνθη να περάσει σε μία νέα αντιμετώπιση της τουριστικής προβολής και βέβαια στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.

Μάλιστα, αυτό το «τουριστικό προϊόν»  θα πρέπει ν’ αποτελέσει προϊόν σοβαρής ανάλυσης για να εντοπιστεί και αξιολογηθεί και στη συνέχεια προβληθεί με σοβαρότητα αλλά και τη χρήση όλων των δυνατοτήτων του σύγχρονου Μάρκετινγκ.

Έτσι, πρωταρχικής σημασίας στοιχείο των αρμοδίων του νομού θα πρέπει να είναι η κατηγοριοποίηση του τουριστικού προϊόντος. Δηλαδή «τι έχουμε, τι μπορούμε να προσφέρουμε».

Πρώτα να βρούμε τι δυνατότητες έχουμε ως νομός. Κι αφού γίνει αυτή η εργασία, να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν και με νέες ιδέες, νέες εμπειρίες για τον ταξιδιώτη, όπως η διατροφή και ο οικοτουρισμός. Φυσικά πάντα με στόχευση την υλοποίηση συγκεκριμένων υποδομών που θα υποστηρίξουν αυτήν την στρατηγική.

Όσον αφορά την τουριστική προβολή της Ξάνθης, αυτή θα πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά, αναλυθεί και αποφασισθεί ποια θα πρέπει ν’ ακολουθηθεί για την καλύτερη προβολή του τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό και εσωτερικό.

Μάλιστα θα πρέπει να συζητηθεί η πιθανότητα σύμπραξης μεταξύ του Επιμελητηρίου και των παραγωγικών φορέων, επαγγελματιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας ενός συνεργατικού σχήματος που θα κληθεί να προβάλλει από κοινού τα πλεονεκτήματα του νομού συνολικά. Σε αυτό θα μπορούσε να συμβάλει και ο ΕΟΤ με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει διαχρονικά σε αυτόν τον τομέα.

Οι κατευθύνσεις

Προσεγγίζοντας το νέο σύγχρονο μοντέλο τουριστικής προβολής που καταθέτουμε ως πρόταση, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε και τι είναι αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε ως νομός.

Η ποικιλία είναι μοναδική και δεν συναντάται εύκολα αλλού.

Στο προσκήνιο λοιπόν μπορούν να τεθούν οι παρακάτω τομείς τουριστικού προσανατολισμού για το νομό μας:

-Εκκλησιαστικός

-Προσκυνηματικός

-Αθλητικός

-Ορειβασίας

-Ορειβατικών διαδρομών

-Αναρρίχησης

-Ράφτινγκ στο Νέστο

-Κυνηγετικός

-Οικολογικός

-Παρατήρηση πουλιών

-Γαστρονομικός

-Ιαματικός

-Συνεδριακός

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…