Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Νέο ΔΣ, νέα σχέδια, νέο πλούσιο πρόγραμμα στο Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής»

Νέο ΔΣ, νέα σχέδια, νέο πλούσιο πρόγραμμα στο Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής»

0

Ο Θανάσης Ξυνίδης, ως νέος πρόεδρος, παρουσίασε τις δράσεις του κέντρου για τη νέα σχολική χρονιά σε εκδήλωση την Τετάρτη

 Εμπλουτισμένο το δημιουργικό και πολιτιστικό πρόγραμμα- Ξεκινούν από το Νοέμβριο οι πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και κοινωνικής προσφοράς

Με νέα διοίκηση το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ», παρουσίασε το νέο εμπλουτισμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου 2019-2020. Η εκδήλωση που ήταν ανοιχτή στο κοινό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα δράσεων και εκδηλώσεων του Κέντρου στο Μαγικό.

Ο νέος πρόεδρος Θανάσης Ξυνίδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μίλησε με ενθουσιασμό για όσα έχουν γίνει και όσα προετοιμάζονται στον πολιτιστικό χώρο, που αφενός διατηρούν τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και αφετέρου ενισχύουν τα χαρακτηριστικά δημιουργίας, πολιτισμού και προσφοράς για μικρούς και μεγάλους. Ήδη την προηγούμενη χρονιά, το Κέντρο με τις δράσεις τους φιλοξένησε 256 παιδιά, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται φέτος.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος

Έτσι, στο Κοινωνικό Κέντρο διατηρούνται οι δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, όπως σκάκι, ρομποτική, ενισχυτική διδασκαλία, ζωγραφική και ενισχύονται με προγράμματα STEM και άλλα, ενώ παράλληλα θα διεξάγονται και τα μαθήματα για ενήλικες (θέατρο, χορευτικό κλπ). Μάλιστα, για τις ανάγκες των δραστηριοτήτων του Κέντρου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και νέος χώρος πλησίον του υφιστάμενου στο Μαγικό.

Παράλληλα, βαρύτητα δίνεται στην κοινωνική προσφορά που εγκαινιάζει την πρώτη της φάση με καμπάνια ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με την αντικαρκινική εταιρεία στις 8-10 Νοεμβρίου, με δωρεάν μαστογραφία και ενημερώσεις σε ενδιαφερόμενες γυναίκες και αναμένεται να συνεχίσει και με άλλες δράσεις που ήδη βρίσκονται σε επίπεδο προετοιμασίας.

Μιλώντας για τα νέα του καθήκοντα, ο Θανάσης Ξυνίδης, σημείωσε στο «Ε», «είναι τιμή για μένα που μου δόθηκε αυτή η θέση και με γεμίζει ικανοποίηση το πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών που σχεδιάζουμε για τη νέα χρονιά».

Ενεργός στη λειτουργία του Κέντρου ως αντιπρόεδρος ο Γιώργος Παραστατίδης

Το νέο ΔΣ του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής»

-Πρόεδρος: Θανάσης Ξυνίδης, Δικηγόρος

-Αντιπρόεδρος Γιώργος Παραστατίδης, Συνταξιούχος Δημοσίου

-Γραμματέας Ιωάννης Σπυριδόπουλος, Στέλεχος του Ομίλου “ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ”

Μέλη:

-Κωνσταντίνος Χαλιορής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου “ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ”

-Ευφημία Χαλιορή, Μέτοχος του Ομίλου “ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ”

-Μαριάννα Μιλήση

-Θάνος Βαβάτσικος ακαδημαϊκός τμήμα ΗΜΜΥ ΔΠΘ

-Δημήτρης Μπένης,

-Κυριακή Τσιφτσίδου, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ελένη Διαφωνίδου
Ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…