Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα κατάληψη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο

Νέα κατάληψη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο

0

Ξεκίνησαν από χθες τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για την επίλυση του ζητήματος της στέγασης

 Συζήτησαν με δήμο και αντιπεριφέρεια για τη μετεγκατάσταση του σχολείου και αναμένουν τις ενέργειές τους

 Νέα κατάληψη του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου ξεκίνησαν από χθες οι γονείς του σχολείου σχετικά με το ζήτημα ελλιπών υποδομών που δημιουργήθηκε τη νέα σχολική χρονιά λόγω της αύξησης των μαθητών του σχολείου.

 Άγνωστο πόσο θα κρατήσει η κινητοποίηση

Οι γονείς, με την υποστήριξη και της σχολικής εφορείας, προχώρησαν σε νέα κινητοποίηση προκειμένου να ζητήσουν λύση, προσωρινή και οριστική στην εξεύρεση νέων αιθουσών για τους μαθητές του σχολείου. Ήδη συναντήθηκαν με δήμαρχο, δευτεροβάθμια και αντιπεριφερειάρχη και αναμένουν τις δικές τους ενέργειες. Πάντως, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δεν έχει αποφασίσει για τη διάρκεια της κινητοποίησης, καθώς αφενός θέλει να πιέσει για να δοθεί λύση, αλλά αφετέρου αντιλαμβάνεται ότι η απώλεια ημερών διδασκαλίας είναι εις βάρος των μαθητών.

 Δεν έχει εντοπιστεί κατάλληλος χώρος ή κτήριο για πιθανή μετεγκατάσταση

Θυμίζουμε ότι η κατάληψη ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι μαθητές του σχολείου ξεπέρασαν τους 740 κι έτσι το κτήριο της οδού Χατζησταύρου, αλλά και η δευτερεύουσα δομή με τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας λίγο πιο κάτω δεν επαρκούν για τις ανάγκες των μαθητών.

Για την προσωρινή επίλυση του προβλήματος το αίτημα είναι να τοποθετηθούν ΠΡΟΚΑΤ στη δευτερεύουσα δομή, ενώ για την οριστική διευθέτηση ζητούν μετεγκατάσταση του σχολείου σε επαρκή, νέο και κατάλληλο χώρο που να καλύπτει το σύνολο των μαθητών που το επιλέγουν από την μειονότητα.

Πάντως, το κτήριο που τέθηκε υπόψη του περιφερειάρχη κατά τη συνάντηση με τη διεύθυνση του σχολείου και την σχολική εφορεία δεν κρίθηκε κατάλληλο για τεχνικούς λόγους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …