Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μακαρονάκι κοφτό με καλαμάρι

Μακαρονάκι κοφτό με καλαμάρι

0

350 γρ. καθαρισμένα φρέσκα καλαμάρια

300 γρ. ντοματίνια

300 γρ. μακαρονάκι κοφτό

2 σκελίδες σκόρδου

100 γρ. λευκό κρασί

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε το σώμα από τα καλαμάρια σε ροδέλες 1 εκ. Τα πλοκάμια τα κρατάμε χωριστά. Πλένουμε τα ντοματίνια, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες.

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κ.σ. από το λάδι. Σοτάρουμε για 4 λεπτά τα πλοκάμια των καλαμαριών σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι η σάλτσα να χάσει τα υγρά της. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι για 11 λεπτά. Κρατάμε ένα μπολάκι με το νερό από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζυμαρικό. Στην ίδια κατσαρόλα, βάζουμε ξανά το σουρωμένο μακαρονάκι προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τη σάλτσα καυτή και κρατάμε σε σιγανή φωτιά.

Ρίχνουμε τις ροδέλες από το σώμα του καλαμαριού και ανακατεύουμε λιγότερο από 5 λεπτά. Είναι έτοιμο όταν ασπρίσει εξωτερικά. Εάν το φαγητό δεν είναι αρκετά ζουμερό, προσθέτουμε και λίγο νερό από τον βρασμό που κρατήσαμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

-300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια -200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου…