Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μ. Αμοιρίδης: Η Περιφέρεια να λάβει άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στα νησιά μας

Μ. Αμοιρίδης: Η Περιφέρεια να λάβει άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στα νησιά μας

0

Παρέμβαση του περιφερειακού συμβούλου Μιχάλη Αμοιρίδη με αφορμή την πτώχευση της Thomas Cook

Με αφορμή την πτώχευση της Thomas Cook και την ταλαιπωρία των τουριστών της Θάσου, ο περιφερειακός σύμβουλος με την «Περιφερειακή Σύνθεση» Μιχάλης Αμοιρίδης, σε συνδυασμό με την πρόσφατη περιπέτεια της Σαμοθράκης ασκεί κριτική στους χειρισμούς της Περιφέρειας και ζητά να ληφθούν άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες των νησιών μας. Στην παρέμβασή του αναλυτικά αναφέρει: «δυστυχώς η πτώχευση της Thomas Cook, αφορά και τη δική μας περιφέρεια. Ιδιαίτερα τη Θάσο. Φυσικά ο επαναπατρισμός των επισκεπτών που βρίσκονται εδώ γίνεται χωρίς πρόβλημα ( έχουν φροντίσει οι Βρετανοί) και το κόστος καλύπτεται.

Η σκέψη μας είναι στους εργαζόμενους της εταιρείας στην περιοχή που μένουν άνεργοι και στους επιχειρηματίες που συνεργάζονταν με την εταιρεία παρέχοντας υπηρεσίες μεταφοράς, διεκπεραίωσης, εστίασης διαμονής και οι οποίοι έχουν να λαμβάνουν μεγάλα ποσά που αφορούν, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και την περσινή χρονιά. Αυτά δεν καλύπτονται από ασφαλιστικές εταιρείες και το πλήγμα σε αρκετές περιπτώσεις πιθανόν να είναι κρίσιμο για την επιχειρηματική βιωσιμότητα συμπολιτών μας και διατήρησης εργαζομένων σε αυτούς. Εκατομμύρια το συνολικό μέγεθος της ζημίας και το πλήγμα για την τοπική οικονομία σημαντικό.

Αντίστοιχο αναλογικά με της Σαμοθράκη για την οποία, το προηγούμενο διάστημα, έχουν ειπωθεί αρκετά, αλλά δυστυχώς μετά από ένα μήνα έγιναν ελάχιστα. Καμία η συνεισφορά της περιφέρειας στην δήθεν προβολή της Σαμοθράκης στη Ρουμανία για το μήνα Σεπτέμβριο. Φυσικά δεν έγινε αυτό που έπρεπε, εκθέτοντας και τον υπουργό τουρισμού. Αναμένουμε την υλοποίηση της αναγγελίας του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη για την περίφημη εκδήλωση προβολής της Σαμοθράκης στο μουσείο του Λούβρου και φυσικά τους καλεσμένους που θα παραβρεθούν σε αυτή.

Επειδή λοιπόν αυτοί που επλήγησαν στα δύο νησιά μας, έχουν επενδύσει κόπους ζωής, εργάζονται σκληρά, καθημερινά αντιμετωπίζουν προβλήματα και αστάθμητους παράγοντες, δεν χρειάζονται φαιδρές δηλώσεις και φωτογραφίες ανάλαφρων και αδιάβαστων περιφερειακών celebrity. Δεν χρειάζονται νέες συσκέψεις και λόγια στον αέρα. Χρειάζονται πράξεις.

Η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα ζητήματα και οι δηλώσεις ‘’πολυταξιδεμένων’’ αρμόδιων αντιπεριφερειάρχων, ως σαν να ειρωνεύονται και να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των γεγονότων, μόνο θλίψη προκαλεί.

Καλό θα ήταν η Περιφέρεια να σταματήσει να εκθέτει Πρωθυπουργό και Υπουργό Τουρισμού, να αναλάβει επιτέλους υπεύθυνα τις αρμοδιότητες που της αναλογούν, να προτείνει και να διεκδικήσει δυναμικά άμεσα υλοποιήσιμα και πρακτικά εφαρμόσιμα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στα δύο νησιά μας. Εάν δεν έχει ιδέα για το τι πρέπει να κάνει μπορούμε να συνδράμουμε (χωρίς ανταλλάγματα και θεσούλες). Αλλά θα χρειαστεί να δουλέψουν πραγματικά στην Περιφέρεια για να υπάρξει αποτέλεσμα, μπορούνε;».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 159 «όχι» απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή

Η παραίτηση Μπρατάκου-Παπασταύρου «πλήγωσαν» τη ΝΔ – Η επόμενη μέρα με φόντο τις ευρ…