Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κυβερνητική παρέμβαση ζητά ο Σπ. Τσιλιγγίρης για να μην κλείσει η Πειραιώς στη Σταυρούπολη

Κυβερνητική παρέμβαση ζητά ο Σπ. Τσιλιγγίρης για να μην κλείσει η Πειραιώς στη Σταυρούπολη

0

Συντονισμός με Μ. Λαζαρίδη και Κ. Μπλούχο για να αποτραπεί το κλείσιμο υποκαταστημάτων που εξυπηρετούν την ορεινή περιοχή και τις Κρηνίδες

Ο Βουλευτής Ν. Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την επικείμενη απόφαση της Διοίκησης της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ να κλείσει οριστικά το κατάστημά της στην ορεινή Σταυρούπολη, επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Ζαββό και απέστειλε και σχετικό έγγραφο, δηλώνοντας κάθετα την αντίθεσή του, κρίνοντας αναγκαία την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του εν λόγω τραπεζικού υποκαταστήματος.

Οι λόγοι που προέταξε ο Βουλευτής, ήταν αφενός η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει την Σταυρούπολη από την πόλη της Ξάνθης (και ιδιαίτερα τον χειμώνα όπου καθίσταται δύσκολη έως αδύνατη η συγκοινωνία λόγω παγετού) σε συνδυασμό με την μικρή τακτική συγκοινωνία και αφετέρου ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων του ορεινού όγκου που δεν επιτρέπει τακτικές μετακινήσεις τους.

 Επιστολή στη διοίκηση της Τράπεζας από τον βουλευτή Καβάλας Μ. Λαζαρίδη

Συνοδοιπόρος στην προσπάθειά του αυτή, ο Βουλευτής Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, αφού η επίμαχη τραπεζική δομή εξυπηρετεί και τους κατοίκους του ορεινού όγκου του γειτονικού Δήμου Νέστου Ν. Καβάλας, αλλά και διότι για κλείσιμο οδηγείται και το υποκατάστημα Κρηνίδων.

Για το κατάστημα στις Κρηνίδες ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είναι κομβικής σημασίας καθώς αποτελεί το επίκεντρο καθημερινών τραπεζικών συναλλαγών χιλιάδων πολιτών και αγροτών, καθώς η περιοχή διαθέτει ισχυρό πρωτογενή τομέα, ενώ παράλληλα εξυπηρετεί και γειτονικά χωριά της Π.Ε. Δράμας.

Για, δε, το κατάστημα Σταυρούπολης Ξάνθης ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι, εφόσον αυτό κλείσει, οι πελάτες του πρώην Δήμου Ορεινού Νέστου της Π.Ε. Καβάλας θα πρέπει να διανύουν μία απόσταση μεγαλύτερη των 35 χιλιομέτρων προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το αντίστοιχο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Χρυσούπολη.

Συνολικά, εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, εύκολα γίνεται αντιληπτή η αναστάτωση που θα προκαλέσει στην εξαιρετικά σημαντική για τον τόπο εμπορική διαχείριση της τοπικής αγροτικής παραγωγής, καθώς και η δυσκολία που θα επιφέρει στις συναλλαγές των πολυπληθών επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα, αλλά και όλων των πολιτών, το κλείσιμο τόσο του καταστήματος Κρηνίδων όσο και του καταστήματος Σταυρούπολης στην Ξάνθη.

Και κατέληξε ζητώντας από τη Διοίκηση της Τράπεζας τη συνέχιση της λειτουργίας τόσο του καταστήματος Κρηνίδων όσο και αυτού της Σταυρούπολης Ξάνθης.

Ο κ. Λαζαρίδης είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας κ. Κ. Αντωνιάδη, καθώς και με τους Βουλευτές των Π.Ε. Δράμας και Ξάνθης κ. Κ. Μπλούχο και Σπ. Τσιλιγγίρη για το συντονισμό των προσπαθειών τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…