Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κριτσίνια με ελαιόλαδο, ντομάτα και ηλιόσπορο

Κριτσίνια με ελαιόλαδο, ντομάτα και ηλιόσπορο

0

– 2 ντομάτες μέτριες, πολτοποιημένες

– 150 γρ. ηλιόσπορος

– 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

– 600 – 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

– 2 κουτ. γλυκού αλάτι

Ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα.

Εναλλακτικά, τη βουτυρώνουμε. Πλάθουμε με τη ζύμη λεπτά κορδόνια, τα οποία αραδιάζουμε στη λαμαρίνα.

Αφήνουμε μια σχετική απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Ψήνουμε τα κριτσίνια στον αέρα για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αντί για ντομάτες, μπορούμε να βάλουμε 250-300 γρ.

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξοχικό κοτόπουλο στη γάστρα

-4 μπούτια κοτόπουλου κομμένα στη μέση -1 κρεμμύδι -4 σκ. σκόρδο -1 πιπεριά Φλωρίνης -1 κό…