Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Καμπανάκι» από τους ξενοδόχους για τις γιορτές Π. Πόλης  

«Καμπανάκι» από τους ξενοδόχους για τις γιορτές Π. Πόλης  

0

 

Υποτονικοί οι φετινοί ρυθμοί.  Μόνο τα δυο Σαββατοκύριακα έχουν πληρότητα τα ξενοδοχεία

 

Μιλά στο «Ε» ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννη Ιερόπουλος

 

 

Σε υποτονικούς ρυθμούς κινούνται φέτος οι γιορτές Π. Πόλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την μεγάλη κοσμοσυρροή του Σαββατοκύριακου της έναρξης η εβδομάδα κύλησε  πολύ χαλαρά με πολύ περιορισμένη συμμετοχή. Τα στέκια των περισσότερων συλλόγων είχαν από μια – δυο παρέες παρότι οι περισσότεροι είχαν  πρόγραμμα με ζωντανή μουσική.

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική ιδιαίτερα όταν γίνονται συγκρίσεις με άλλες χρονιές και εφόσον φέτος δεν υπάρχει το άλλοθι του καιρού ο όποιος είναι ιδανικός. Η φετινή εικόνα των γιορτών μας θέτει επεκτατική την ανάγκη να αναζητηθούν τα αίτια που ίσως να έχουν σχέση με το γεγονός ότι έτυχαν στο  μεταίχμιο της αλλαγής σκυτάλης στο δήμο και ουσιαστικά έχουν τεθεί σε αυτόματο πιλότο! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προηγούμενος πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού είναι πλέον επικεφαλής αντιπολίτευσης και δεν έχει εκλεγεί ακόμη ο νέος πρόεδρος.

Μόνο τα δυο Σαββατοκύριακα έχουν πληρότητα τα ξενοδοχεία

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει  η υποτονικότητα των γιορτών εκτός από τους συντελεστές της διοργάνωσης και στους ξενοδόχους της πόλης μας που είναι ένας κρίκος της αλυσίδας που επωφελούνται από τον θεσμό όπως επίσης οι επαγγελματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος και καφέ μπαρ.

 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος του συλλόγου Ξενοδόχων κ. Γιάννης Ιερόπουλος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι εμφανές ότι ο θεσμός έχει κουράσει και ότι χρειάζεται ανανέωση. Σημείωσε δε ότι έχουμε στα χέρια μας ένα σημαντικό τουριστικό προϊόν, το θεσμό των γιορτών που όμως δεν μας αφήνει την οικονομική υπεραξία που αξίζει εξαιτίας μη σωστής διαχείρισης: «Μέσα στην εβδομάδα  οι γιορτές δεν γεμίζουν τα ξενοδοχεία μας.  Αγγίζουμε την πληρότητα μόνο το Σαββατοκύριακο της έναρξης και την Παρασκευή – Σάββατο της λήξης. Οι περισσότεροι επισκέπτες μας είναι από Βουλγαρία και Ρουμανία και από γειτονικούς νομούς που συνήθως όμως δεν διανυκτερεύουν. Παρότι έχουμε Βουλγάρους και Ρουμάνους που έλκονται από το φολκλόρ στοιχείο που έχουν οι γιορτές μας δεν φρόντισε η προηγούμενη δημοτική αρχή το φυλλάδιο να έχει μετάφραση στη γλώσσα τους. Αυτό είναι λάθος και το κόστος είναι  μηδαμινό», επισημαίνει ο κ. Ιερόπουλος.

 Να δοθεί έμφαση στην τοπική πολιτιστική δημιουργία, προτείνουν οι ξενοδόχοι της πόλης μας

Κι άλλα λάθη όμως εντοπίζει ο κ. Ιερόπουλος που αφορούν το πρόγραμμα των γιορτών. Ειδικότερα εκφράζει την άποψη πως οι γιορτές θα πρέπει να μην επιβαρύνουν οικονομικά τον δήμο με πολυδάπανες συναυλίες αλλά να βασιστούν και να αναδείξουν την τοπική πολιτιστική δημιουργία σ’ όλες τις εκφάνσεις της  μέσα από τα τοπικά μουσικά σχήματα σε συνεργασία με το Μουσικό σχολείο της Ξάνθης  αλλά και άλλων πόλεων της ΑΜΘ: «Θα ήταν θεμιτό το πρόγραμμα να περιλαμβάνει 1 συναυλία όχι όμως τόσες πολλές. Αντίθετα θα μπορούσε να προβάλλει τον πολιτιστικό χαρακτήρα μέσα από νέους δημιουργούς της πόλης μας και των γειτονικών πόλεων».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…