Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επιστροφή στην κανονικότητα με τις εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης

Επιστροφή στην κανονικότητα με τις εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης

0
exetaseis-odigisi

Διενεργούνται καθημερινά με το παλιό καθεστώς και 1 εξεταστή – Καθημερινά συστήνονται 4 επιτροπές 

 

Κάθε επιτροπή εξετάζει 6 υποψήφιους οδηγούς επιβατηγών

Τέλος οι επαναληπτικές εξετάσεις στους 70ρηδες  – Ικανοποίηση από τους εκπαιδευτές

 

 

Ξεμπλόκαρε πλήρως η διαδικασία των εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης  και ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς ώστε να επιταχυνθεί η αποσυμφόρηση και να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των χιλιάδων υποψήφιων οδηγών. Υπενθυμίζεται ότι μόνο στην Ξάνθη οι υποψήφιοι οδηγοί ανέρχονται σε 2.500 ενώ πανελλαδικά σε εκατοντάδες χιλιάδες!

Εξετάσεις με το παλιό καθεστώς και 1 εξεταστή

Όπως είναι γνωστό το υπουργείο Μεταφορών με νόμο έχει αναστείλει τις διατάξεις του νομοσχεδίου της προηγούμενης κυβέρνησης που άλλαζε τελείως το σύστημα των εξετάσεων και προκάλεσαν τις αποχές των εξεταστών και στην συνέχεια των εκπαιδευτών ώστε να φτάσουμε αισίως τον 1,5 χρόνο που δεν γίνονται εξετάσεις για διπλώματα, φαινόμενο που μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβαίνει! Έτσι επανήλθε το παλαιό καθεστώς στα διπλώματα κι αυτό θα ισχύει μέχρι τον Απρίλιο του 2020. Μάλιστα για να επιταχυνθεί η διαδικασία δόθηκε η ευχέρεια στους περιφερειάρχες να ορίσουν τον αριθμό των εξεταστών. Έτσι με απόφαση του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου δίνεται η δυνατότητα στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Συγκοινωνιών να διενεργούν εξετάσεις με 1 αντί για δύο εξεταστές. Αυτό επιλέχθηκε προκειμένου να συγκροτούνται πιο πολλές επιτροπές και να αποσυμφορηθεί πιο γρήγορα η κατάσταση.

Καθημερινά 4 επιτροπές  – Κάθε επιτροπή εξετάζει 6 υποψήφιους οδηγούς επιβατηγών

Με γοργούς ρυθμούς ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών στην Ξάνθη. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες από την Διεύθυνση Συγκοινωνιών καθημερινά συστήνονται 4 επιτροπές κατά μέσο όρο και η καθεμιά εξετάζει 6 υποψήφιους οδηγούς για επιβατηγά 4 – 5 για δίκυκλα και 2 για φορτηγά δεδομένου ότι η εξέταση για διπλώματα φορτηγών διαρκεί 4 ώρες. Μάλιστα γίνεται χρήση και μιας παλιάς διάταξης νόμου που επιτρέπει την εξέταση και εντός και εκτός ωραρίου των εξεταστών οπότε δεν υπάρχει κι αυτός ο περιορισμός χρόνου. Σ’ ότι δε αφορά τις αποζημιώσεις για τις εκτός ωραρίου εξετάσεις σύμφωνα με πληροφορίες χορηγούνται κανονικά.

Τέλος οι επαναληπτικές εξετάσεις στους 70ρηδες

Όσοι πρόλαβαν από τους 70ρηδες εξετάσεις έδωσαν καθώς με τις νέες διατάξεις αναστέλλονται οι επαναληπτικές εξετάσεις για την ανανέωση διπλώματος. Και σ’ αυτό ισχύει το παλιό σύστημα που προέβλεπε εξέταση από μια επιτροπή. Να σημειώσουμε ότι έχουν διενεργηθεί οι εν λόγω εξετάσεις για 3 – 4 μήνες τουλάχιστον.

Ικανοποίηση από τους εκπαιδευτές

Οι παρεμβάσεις την νέας ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών βρίσκουν σύμφωνους τους εκπαιδευτές στις Σχολές Οδηγών.  Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος τους στην Ξάνθη κ. Πέτρος Ραφτόπουλος έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση και μάλιστα οι εξετάσεις γίνονται σε εντατικούς ρυθμούς: «Είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε εισακουστεί. Οι εξετάσεις γίνονται με το παλιό σύστημα και καθημερινά. Εμείς απ’ την πλευρά μας επίσης επιτελούμε το έργο μας καθημερινά. Το παλιό σύστημα θα ισχύσει μέχρι τον Απρίλιο. Ας ελπίσουμε πως ότι γίνει μετά θα γίνει κατόπιν διαβούλευσης σωστά και προγραμματισμένα και δεν θα επαναληφθούν οι καταστάσεις που ζήσαμε», αναφέρει ο κ. Ραφτόπουλος.

Να σημειώσουμε πως πρόκειται για ένα θέμα που ταλάνισε πολύ την κοινωνία και τουλάχιστον προσωρινά έχει ρυθμιστεί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…